SKIKKELIG GOD LAVKARBO SJOKOLADEKAKE!!!!

Da har jeg testet ut en oppskrift på lavkarbo sjokoladekake, den ble absolutt vellyket. Min kjære synest også at den var god:) Har prøvd å lage lavkarbo sjokoladekake før, men det har ikke blitt så bra. Denne lignet veldig på vanlig sjokolade kake. Den var ikke for søt, og hadde bra kake konsistens. Hemmeligheten er nok at jeg brukte mandelmel tror jeg. Blei veldig bra. Laget også sjokolade smørkrem til å ha som glasur på toppen, min kjære mente at den blei skikkelig god og smakte som på bakeri:) Han sa også at hadde han ikke vist at dette var en lavkarbo kake så hadde han ikke gjettet det. Her kommer oppskriften:

SJOKOLADEKAKE!

100 g Mandelmel

100-130 g Sukrin (Alt etter hvor søtt man liker det, jeg tok 100g)

120 g Smør

20 g Kakao

3 Egg

1 Vaniljestang

2 ts Bakepulver

1/2 dl Sterk kaffe

1/2 dl melk ELLER fløte

2 ts Johannesbrødkjernemel (Kjøpes på helsekost)

1 SS Splenda

Steikes på 175 grader i 30-40 minutter. Steikte min i litt over 30 minutter, avhenger litt fra ovn til ovn på steiketid.

Det første jeg gjorde var å sette på steikeovnen, så den skulle bli varm mens jeg lagde kake røren. Så tok jeg og blandet mandelmel, splenda, johannesbrødkjernemel, bakepulver og kakao i en bolle for seg.

3 (213x160)

Smeltet smør i en kjele, og smurte en brødform godt med smør. Så tok jeg og skrapet frøene ut av vaniljestangen. Da delte snittet jeg vaniljestangen og skrapte de svarte frøene ut. Så tok jeg eggene, Sukrin og vaniljefrøene oppi en bakebolle

4 (213x160)

Så vispet jeg denne med miksmaster til eggedosis

6 (213x160)

Jeg tok og målte opp kaffi og fløte 1 dl tilsammen. Når alt dette var klart begynte jeg og tilsette alt i eggedosisen. Begynte med Mandelmelblandingen, deretter tok jeg litt smør, så tilsatte jeg kaffi og fløte blandingen, Så tok jeg litt av mandelmelblandingen igjen og resten av smøret. Så avsluttet jeg med resten av mandelmelet. Tilsetter dette vekselvis, og grunnen til at jeg avslutter med den tørre mandelmel blandingen er at vist røren skulle sprekke har du en sjanse til å binde det sammen igjen:)

Jeg hadde hakket opp på forhånd litt mørk sukkerfri sjokolade, dette kan sløyfes, jeg tok bare så mye jeg ønsket ca. en halv plate (50g)

  5 (213x160)

Så når jeg hadde vispet sammen røren

7 (213x160)

Tilsatte jeg sjokoladebitene og rørte dem inn

8 (213x160)

Jeg fylte denne røra oppi en smurt brødform, det ble passelig til en form kake. Jeg var litt bekymret for konsistensen på røra, men det blei et veldig bra resultat!! Når den var ferdig steik så den sånn ut

9 (213x160)

Jeg avkjølte den på rist som dere ser:) Før meg var den passelig søt, men for de som liker det ekstra søtt kan sikkert med fordel ha i 130 g sukrin.

Så jeg bestemte meg for å prøve å lage en glasur til kaken også.

SJOKOLADEKREM!

100 g Smør (skal IKKE smeltes)

60 g Sukrinmelis

3-4 SS Splenda

2 SS Kakao

5-6 SS Kaffe

Smøret må være romtemperert, så tok jeg bare alt oppi bakebollen, og brukte miksmaster, du kan selvfølgelig bruke kjøkken maskin. Jeg kjørte det i miksmasteren til kremen hadde fått godt og luftig volum. Tok sprøytepose og sprøytet på kaken. Ble ikke noe pent, gjorde det i full fart, men sånn ble kaken til slutt.

1 (213x160)

2 (213x160)

God apetit til de som vil prøve:) Kaken ble veldig mektig da, så jeg ble veldig mett etter bare et lite stykke.... :) Om du ikke liker sukrin (kjøpes på helsekost butikk) så kan du bytte den ut med annen søtning. Mengdeforholdet er jeg litt usikker på om du bytter det ut. Denne kaka blir nok bakt flere ganger, til bursdager høytider e.l Gjør også oppmerksom på at om du ikke har mandelmel, og vil gjøre kaken litt billigere kan du kjøpe vanlige mandler og male dem med kvern. Mengden blir den samme 100 g. malte mandler:)

28 kommentarer

The Road

02.04.2011 kl.19:10

Du får sende litt til meg å da, en tanke ihvertfall.. :=)
Nam,så jo godt ut:)

kvikklunsjen.blogg.no

02.04.2011 kl.19:15

naaam!

soFun

02.04.2011 kl.19:15

Nam! den skal jeg prøve

hennieide

02.04.2011 kl.19:16

såg god ut :) må prøves :)

bojah

02.04.2011 kl.19:18

off, jeg burde virkelig korte ned på kakespisinga xD

♥ Jenny

02.04.2011 kl.19:32

nam ♥

Henriette - fitandfearless

02.04.2011 kl.19:32

Denne må jeg prøve! Greit å bytte ut lavkarbobrownies av og til :)

Goose - en.hypotetisk.blogg

07.04.2011 kl.00:41

Denne skal jeg SÅÅ prøve ut til helgen!!!

Lavkarbotips

07.04.2011 kl.10:48

Goose: Jeg ble kjempeglad for at denne kaken ble så god. Skikkelig god erstatning. Jeg har prøvd andre "sjokoladekaker", men har som regel blitt merkelig konsistens. Denne ble knallbra!

paaslankiing

02.05.2011 kl.12:37

aå godt det ser ut! :D sitter her med ark og penn og skriver ned handleliste til alle de forskjellige oppskriftene din! :P må jo planlegges en del når man skal følge noe som dette her... :)

Lavkarbotips

02.05.2011 kl.12:48

paaslankiing: Ja planlegging betyr ALT med tiden har jeg blitt veldig flink til å planlegge. Må liksom tenke gjennom ALT:-) I begynnelsen var det er lite ork, men nå er det blitt en rutine for meg:-) Heldigvis. Har vært tunge stunder opp igjennom. Men nå er jeg på rett vei:-) Har heldigvis god støtte hjemme også, i min bedre halv del. Som skryter fælt av meg om dagen:-)

paaslankiing

02.05.2011 kl.16:00

så bra! Hjelper alltid med skryt og støtte! ;) nå driver jeg å lager brødet, som jeg tenker å fryse ned litt av, og isen er jeg i full gang med nå! ;) tenker også å lage sjokoladekaken og muffinsene og pizzabunn og fryse ned litt ;) Mye enklere og bare ta det opp fra frysen og tine :) gleder emg til å smake på brødet ;)

Lavkarbotips

02.05.2011 kl.17:36

paaslankiing: :-) håper det faller i smak da. Jeg likte veldig godt pizzaen. Den falt skikkelig i smak. Sjokolade kaken er også nam:-)

tina

14.05.2011 kl.07:13

Hei, søkte på oppskrift på en lavkarbo sjokoladekake på google, og fant siden din :) Jeg lurer på hvilken type kakao du har brukt? Tusen takk for oppskrift, skal prøve å lage kaken i dag :)

Lavkarbotips

14.05.2011 kl.10:06

tina: hei:-) jeg brukte helt vanlig bake kakao :-) kaken ble kjempe god hos meg iallefall;-) utrolig hva man kan lage på lavkarbo! Håper den faller i like god smak hos deg som hos meg da;-)lykke til.

Carina

08.06.2011 kl.20:05

En av de få som faktisk ser veldig god ut! :)

Har du regnet ut hvor mye karboinnhold den har?

Lavkarbotips

08.06.2011 kl.20:53

Carina: hei:-) ca. 15 karber i HELE kaken;-) da har jeg tatt litt i på regningen;-) den smaker faktisk godt. Ble overrasket over hvor lik den var vanlig sjokolade kake:-) til og med godkjent av mannen i huset, og da er det bra saker :-)

Jannicke

22.08.2011 kl.20:41

eg lurer på om mandelmel er å få kjøpt i dagligvarebutikk?Er helt fersk innen lavkarbo,snuser litt på den type diett,men har ikkje gått heilt inn for den enda,litt ukjente ting som skal i oppskrifter,og helsekost finnes selfølgelig ikkje her eg bur :(

Lavkarbotips

22.08.2011 kl.20:50

Jannicke: Mandelmel finner du ikke i vanlig dagligvare butikk. Men du kan kjøpe det på nettet:-) For eks via nett butikken til www.funksjonellmat.no Så det er jo en mulighet. Du kan også lage ditt eget mandelmel av mandler du maler selv. Det blir ikke helt det samme, men det går an. jeg kjøper fettredusert mandelmel pga at det ikke smaker så mye mandler. Men liker du mandler kan du jo bruke malte mandler:-) Jeg er ikke så enormt glad i mandler, men liker det i søte bakverk da:-) Men mandel mel kan brukes i alle oppskrifter istedenfor hvetemel. Du må bare bruke litt mindre, om du bruker det fettresuserte, for det suger til seg mere veske enn hvetemel:-) Lavarbo har fungert fantastisk for meg, og jeg lever bedre enn på lenge:-) Men du kan jo snuse litt på det som du sier, og se om det fungerer for deg:-)

bursdagsbarn

18.03.2012 kl.21:38

Må jeg bruke sukrinmelis i toppinge? Jeg hater virkelig den isende smaken, og tenkte å bake denne til bursdagen min! Egner den seg som bursdagskake om jeg eventuelt lager en tolags der jeg har topping i midten? Takk for den flotte bloggen din med fantastiske oppskrifter :)

Lavkarbotips

18.03.2012 kl.22:48

bursdagsbarn: Gratulere med kommende bursdag:-)) Svaret er klart og tydelig JA, du kan bytte ut sukrinmelisen. Dette er en veldig gammel oppskrift, jeg har laget kaker jeg liker bedre etter denne. Men sjokoladekake bunnen er faktisk ganske god, toppingen kan du jo egentlig lage slik du vil og bruke den søtningen du vil.Jeg bruker faktisk ofte å piske smør og kakao med kjøkkenmaskin og smake til med tagatesse. Tagatesse liker jeg aller best å bruke, men du kan jo bruke det du liker best. Jeg bruker ikke sukrin lenger i det hele tatt faktisk, jeg liker ikke den kalde smaken så godt jeg heller. Gikk egentlig greit i denne kaken slik jeg kan huske det nå. men da visste jeg ikke så mange andre alternativer egentlig:-)Kan godt bruke for eks tagatesse som søtning i bunnen også, gir mye bedre smak. Tror det er sukrin som er oppgitt om jeg ikke husker feil. Skal man bruke tagatesse da må man halvere mengden med tagatesse:-) Jeg personlig har lagt min elsk på suksess terte, verdens beste lavkarbo kake synest jeg. Lurer på å lage det til kommende helg her i huset.

bursdagsbarn

19.03.2012 kl.18:57

Tusen takk for svar! Må si at jeg er enig i at suksess terten er utrolig god, men til bursdagen min vil jeg ha noe med sjokolade :P Har du noen andre kaker du heller vil anbefale med sjokolade i? :)

Lavkarbotips

19.03.2012 kl.19:16

bursdagsbarn: Denne kaken her er faktisk ganske god: http://lavkarbotips.blogg.no/1317485688_nydelig_sjokoladekake.html

Jeg skal droppe marengsen neste gang jeg lager den.... men den var faktisk veldig god! Litt som suksess terte, men med en god dose sjokolade i:-) MEN den sjokoladekaken du har sett på her, er faktisk ganske god! Jeg husker da jeg lagde den første gangen, den var ganske lik vanlig sjokoladekake bunn.. Toppingen funker utrolig godt med tagatesse eller annen søtning:-) Ellers kan jeg også anbefale forumet på www.lavkarbo.no, der kan man finne mye godt. Man må ha en ordentlig bursdagskake:-)) Jeg lager av og til høykarbo kake til bursdager her i huset (2 ganger i året), det må jeg ærlig innrømme. Er så sjeldent at da nyter jeg med god samvittighet:-)

Elena

22.10.2012 kl.19:08

Jeg lager den nå, den lufter veldig godt :-)

Lavkarbotips

22.10.2012 kl.19:12

Elena: *liker*:-)

a.k

30.04.2013 kl.16:10

hei. googlet lavkarbokaker på nettet og fant kaken din:-) så god ut.

men ser du skriver ca. 15 karber i HELE kaken;-) er det med eller uten glasur? håper på svae.. :-)

Lavkarbotips

30.04.2013 kl.17:31

jeg tror 15 gram karber er beregnet på hele kaken, men skader ikke å legge på opp til 40 gram karber på hele kaken. Dette fordi tagatesse i utgangspunktet er et sukkeralkohol som JEG trygt kan trekke fra regnestykket, men vi er alle forskjellige og noen reagerer kanskje mer på sukkeralkoholer. men denne kaka har ekstremt lite karbohydrater, det er jo pga at smør ikke har karbo, egg har utrolig lite karbo og mandler har jo også lavt innhold. så da blir kaka veldig lavkarbo vennlig :) og smaker godt, ikke minst!

Veronika

03.11.2013 kl.15:38

Så dritgod ut!!! Jeg har bare tagatesse, kan jeg bruke det istedetfor sukrin/splenda? I mindre mengde så klart ;-)

Lavkarbotips

04.11.2013 kl.11:42

Veronika: Ja, det kan du bruke :-) Jeg liker selv tagatesse bedre også, denne oppskriften er ganske "gammel", så jeg tror ikke tagatesse var kommet på markedet da :-)

Skriv en ny kommentar

Lavkarbotips

Lavkarbotips

30, Ørsta

Jeg er en jente, som er forlovet med verdens nydeligste mann. Skal blogge hovedsaklig om det å leve en lavkarbo livsstil. Målet er å bygge opp en god blogg, med gode lavkarbo tips, og ikke minst mange oppskrifter.Jeg har mistet over 50 kilo ved å legge om livsstilen min, helt uten slankeoperasjon. Å blogge om lavkarbo vil gi god inspirasjon for meg selv, og forhåpentligvis også for andre. Jeg er ingen direkte spesialist, men deler mine egne personlige erfaringer. Det kan godt dukke opp noen innlegg i ny og ne om helt andre ting også:-)Håper du finner noe du får nytte av. Spørsmål til meg, eller sponsor henvendelse? Jeg kan kontaktes på lavkarboforlivet@live.no

alleoppskrifter.no

Kategorier

Arkiv

hits