DENNE FANTASTISKE KAKA MÅ DERE PRØVE:-) YUM YUM!!

Idag skulle jeg for første gang prøve og lage lavkarbo suksess terte, eller gul kake som noen kaller det. Tror egentlig at den kaka der har mange navn. "Kjært barn, mange navn" som de sier. Jeg elsker denne kaka, og jeg lever jo en lavkarbo livsstil, så jeg tenkte at denne kaka måtte bare lages lavkarbo. De fleste ingrediensene er jo lovlig på lavkarbo, så det eneste jeg har gjort annerledes er å bytte ut sukkeret, med søtningstoffet Tagatesse:-)

Jeg har akkurat smakt på kaka, og jeg må ærlig si at jeg kjente ikke forskjell jeg fra orginalen.... Nam, den var bare knall god. Jeg var litt nervøs for bunnen, da jeg har lest en del steder at folk har hatt problemer med at den har blitt tørr. Denne ble alt annet enn tørr. Den ble super saftig og god:-)

LAVKARBO SUKSESSTERTE

BUNN

6 Eggehviter

200 gram Malte mandler

100 gram Tagatesse (se www.tagatose.no for info)

1 ts bakepulver

2 ss smelta smør (tok 2 toppa ss usmelta smør, og smelta)

FREMGANGSMÅTE

Pisk eggehviter og tagatesse sammen, pisk til det er luftig og stivt ca 5 minutter:-) Når du har pisket det ferdig, kan du vente inn med en ballongvisp malte mandler og bakepulver. Til slutt rørte jeg inn smøret. Du kan droppe smøret om du vil, jeg gjorde det fordi jeg var redd for tørr bunn. Var godt da:-)

005 (1000x750)

Stekte den på nederste rill i steikeovnen på 160 grader i 35 minutter, jeg hadde bakepapir over de sitste minuttene, pga veldig brun farge på bunnen.Slik så den ut ferdig

006 (1000x750)

Jeg lagde egentlig fyllet først,fordi det må kjølne seg litt i kjøleskapet, men ble i denne rekkefølgen på bloggen. Fyllet er også det som tar lengst tid og lage.

FYLL

6 Eggeplommer

1 dl Kremfløte

64 g Tagatesse

150 gram smelta smør

FREMGANGSMÅTE

Smelt smøret i en panne for seg, og trekk til sides for litt avkjøling

003 (1000x750)

Ta eggeplommer, tagatesse og fløte i en panne for seg, og varm opp på svak varme. Du må røre HELE tiden, viktig og røre godt langs hele bunnen. Når det varmer seg opp mot kokepunktet, vil den tykne. Det må ikke koke, det er viktig. Like under kokepunktet vil den være så tykk, at når du røre med sleiven, vil du kunne se bunnen i en strek der du har rørt. Da er det ferdig:-) Bland smøret opp i eggeplommene, sett det hele i kjølen. Dette vil skille seg, når det er fremdeles er varmt. Men rør i det ved jevne mellomrom, og sett inn på kjølen igjen. Når det er kaldt vil det blande seg fint, til en jevn og tykk krem:-) Som smaker helt nydelig.

Jeg smeltet litt sukkerfri sjokolade jeg og lagde litt pynt på kaka, det kan du droppe om du vil.

Her er iallefall ferdig resultat

010 (1000x750)

011 (1000x750)

Den var skikkelig god, og jeg kjente ikke forskjell:-D Blir spennende og se om min kjære kjenner forskjell:-)

Har regnet på karber, og i HELE kaken er det 18 karbohydrater:-) Det vil si mellom 1-2 karbohydrater pr stykke, alt etter hvor mange stykker du får:-) Dette blir den ultimate lavkarbo kaka for meg, fra denne stund:-)

Bon apetit, og jeg kan ikke annet en å ANBEFALE den på det sterkeste videre:-)

 

 

162 kommentarer

Linda Hovdal

12.08.2011 kl.21:20

Oii, det så vertfall kjempegod ut!

susanne lygre

12.08.2011 kl.21:25

den så sykt god ut ,må lage den imorgen. Jeg bare elsker å bake :) kan du kommentere på min blogg ?

Louise Benedikte

12.08.2011 kl.21:27

namnam! så kjempegodt ut :)

Mari Johansen

12.08.2011 kl.21:30

denne må jeg prøve! så god ut :)

Lavkarbotips

12.08.2011 kl.21:32

Linda Hovdal: den smakte sykt godt:-D

honeyboney

12.08.2011 kl.21:33

så godt ut! :D

Lavkarbotips

12.08.2011 kl.21:33

susanne lygre: den var sykt god også, så jeg kan bare anbefale :-D

Lavkarbotips

12.08.2011 kl.21:41

Louise Benedikte: den var veldig god også:-)

hanna

12.08.2011 kl.21:41

så kjempe god ut:)

Lavkarbotips

12.08.2011 kl.21:41

marijohansens: det anbefaler jeg at du gjør:-D

Lavkarbotips

12.08.2011 kl.21:42

honeyboney: det var den virkelig også.:-)

Lavkarbotips

12.08.2011 kl.21:42

hanna: er veldig fornøyd med dette resultatet:-)

Ingrid og Johanne

12.08.2011 kl.21:43

den så god ut :)

Lavkarbotips

12.08.2011 kl.21:44

Ingrid & Johanne: ja, jeg kunne ikke kjenne forskjell på den, selv om den var lavkarbo laget:-)

Lavkarbotips

12.08.2011 kl.21:45

hanna: er veldig fornøyd med dette resultatet:-)

heklingogbroderings

12.08.2011 kl.22:06

naaam =) den kaken der er så good =) Jeg pleier å bytte ut sukkeret med splenda eller sukrin =)

Lavkarbotips

12.08.2011 kl.22:55

heklingogbroderings: ja, knall godt:-) beste lavkarbo kaka jeg har laget:-D

Line

12.08.2011 kl.23:38

Ååååh!!! :D nam! den må prøves!

justinpain

12.08.2011 kl.23:51

ÅÅÅ, denne vil jeg lage nå i helgen:-) Kan man bytte til sukrin tror du eller?

Lavkarbotips

13.08.2011 kl.08:34

justinpain: Det burde gå helt fint å bytte til sukrin, men må vel sikkert øke mengden litt... Jeg synest sukrin gir så kald ettersmak, men det er jo hver sin smak:-) Var iallefall kjempegod hos meg:-)

Izayoi

13.08.2011 kl.09:30

Hmh... tror den beste testen på en sånn kake er og teste den på jobben en dag, og ikke nevne at den er lavkarbo :p

Lavkarbotips

13.08.2011 kl.09:40

Lita: Ja, det var smart:-) Men jeg klarte rett og slett ikke kjenne at den var lavkarbo:-D Jeg prøvde å kjenne godt etter, men nei, kjente ikke forskjell. Men den virkelige testen kom da min kjære skulle smake, for han bruker og legge merke til at det er lavkarbo kaker. Men han prøvde å kjenne forskjell han også, men han klarte det ikke:-D Han bruker å like de fleste lavkarbo kaker jeg baker,men denne her ble nok helt perfekt. Så kommer til å bake denne mye mere. Og så hadde den veldig lite karbohydrater da:-) med tagatesse ble denne perfekt, men man kan jo helt sikkert erstatte med hvilken søtning man vil:-)

Gry

13.08.2011 kl.14:48

Den så bare suuuupergod ut! :-) Ser jo ut som den man får kjøpt i pakke ;-)

Lavkarbotips

13.08.2011 kl.15:03

Gry: den var super god. Nam nam nam:-D har kjøpt i pakke noen ganger, men det er lenge siden:-D liker best og lage selv og denne lavkarbo varianten var fantastisk. Verken jeg, eller gubben kjente forskjell:-) og kjenner ikke gubben forskjell, ja DA er det bra;-)

Lavkarbotips

13.08.2011 kl.15:07

Gry: den var super god. Nam nam nam:-D har kjøpt i pakke noen ganger, men det er lenge siden:-D liker best og lage selv og denne lavkarbo varianten var fantastisk. Verken jeg, eller gubben kjente forskjell:-) og kjenner ikke gubben forskjell, ja DA er det bra;-)

Hjalmfrid

14.08.2011 kl.16:34

Den så kjempegod ut :D Mmm. Fikk lyst på :)

Lavkarbotips

14.08.2011 kl.16:49

Hjalmfrid: Suksess terte blir den øverste favoritten for meg:-) Tenkte at jeg skulle bake den igjen til helgen som kommer, og ta den med til svigermor og svoger for å teste den på de:-) Tror ikke de heller kommer til å merke noe:-D

Hjalmfrid

14.08.2011 kl.17:43

Tror nok de ikke kommer til å merke forskjell :) Ser at det er så og si alle samme ingrediensene som i vanlig suksesskake :)

snuddpaahodet

14.08.2011 kl.18:45

Det var en supergod ide :-)

Skal prøve den :-)

Toril (snuddpaahodet.blogg.no)

Lavkarbotips

14.08.2011 kl.18:47

Hjalmfrid: Ja, det er det det er:-D Eneste som er byttet ut er jo sukkeret:-) Det var jo det jeg tenkte da jeg har sett på oppskriften til vanlig suksessterte, at alt er jo lavkarbo fra før, bare sukkeret som måtte byttes bort:-) Men noen kaker kan man jo kjenne at de er lavkarbo, og man kan kjenne søtningsmiddelet litt osv. Selv om kaken er veldig god, kan man på en måte kjenne at det er en lavkarbo kake. Det kunne jeg ikke på denne:-) Så det er jo kjempebra:-)

Hjalmfrid

14.08.2011 kl.18:58

Det er jo kjempebra :) Føler at du ikke er på en "diett" da :)

Lavkarbotips

14.08.2011 kl.19:33

Hjalmfrid:Nei, er jo egentlig ganske merkelig:-) Føler ikke at jeg forsaker noe på denne livsstilen.. Kan spise så mye godt, og at man mister vekt samtidig, det er jo helt fantastisk:-D

Inger- Johanne Lone

15.08.2011 kl.17:08

Sjå der ja......mmmmmmmmmmm. Må nok laga den ein gong.!!!

Lavkarbotips

15.08.2011 kl.18:09

Inger: ja, det må du gjøre:-) nam nam, kjempe god:-D min klare favoritt så langt:-)

Linda T

15.08.2011 kl.18:17

Hei! Hadde aldri hørt om tagatesse før så måtte jo sjekke det ut og gikk inn på siden du linket til. Der står det at det er 79,8 gram karbohydrater per 100 gram i tagatessen. Da er det vel mer enn 18 karbohydrater i hele kaka, du har kanskje ikke regnet med tagatessen eller? Jeg har brukt sukrin i bakverk tidligere, men det er akkurat som om det blir en veldig skarp smak av det. :s

Lavkarbotips

15.08.2011 kl.18:53

Linda T: Regner ikke med noen karbohydrater fra Tagatessen, da den ikke har innvirkning på blodsukkeret noe særlig. Den påvirker blodsukkeret i så liten grad, at jeg regnet bare 2 eller 3 karbohydrater på den. Det står nok karbohydrater på pakken, MEN det er sukkeralkoholer. og skal dermed trekkes ifra:-) Om du skjønner hva jeg mener?;-) Derfor er karbo innholdet så lavt, og det stemmer det:-) Den kan nytes med god samvittighet. Sukrin har jo oppgitt karbohydrater på innholdsfortegnelsen den også, men det er igjen sukker alkoholer, og skal ikke regnes med:-) Sukrin har jo en Gi på 0, og påvirker ikke blodsukkeret i det hele tatt. Det er veldig bra, Tagatessen påvirker også blodsukkeret helt minimalt. Derfor har jeg pr idag byttet til Tagatesse, fordi jeg ikke liker så godt smaken sukrin gir. Blir sånn kuldefølelse, og spesiell smak. Selv om sukrin egentlig er et fabelaktig produkt i seg selv, siden det ikke virker inn på blodsukkeret i det hele tatt. Håper du skjønte noe av den litt klumsete forklaringen min:-D

Hanne

19.08.2011 kl.18:44

bare et spm.åssen får du det til å bli bare 18 karb i hele kaken? i de 64 gram med tagatose er det jo 51 gram karbo bare alene?

Lavkarbotips

19.08.2011 kl.18:48

Hanne: I Tagatesse for eks. vil det være oppgitt at det er karbohydrater i søtningsmiddelet:-) MEN dette skal ikke regnes med, siden det er sukkeralkoholer, og mesteparten av de påvirker ikke blodsukkeret. Jeg har regnet "grovt" over, og plusset på litt ekstra for Tagatessen jeg brukte. Men Tagatesse vil påvirke blodsukkeret i så liten grad, at det nesten er ubetydelig:-) Ta for eksempel sukrin, sukrin er et produkt som ikke gir noen som helst blodsukkerstigning, MEN på pakken med sukrin vil det være oppgitt at den inneholder mye karbohydrater. Men alt er sukkeralkoholer, som ikke påvirker blodsukkeret. Så sukkeralkoholer teller man ikke med som karbohydrater:-) Håper det var oppklarende;-)

Hanne

19.08.2011 kl.18:55

sorry leste svar om det litt lenger her oppe, beklager :( kaken ble hvertfall knallgod :) ble bare litt skremt der et lite øyeblikk hehe :)

Lisa

28.08.2011 kl.20:28

Hei:-)

min kjære har bursdag på torsdag (da jeg starter 100% lchf) og jeg må jo ha en kake på bursdagen:-) Da tenkte jeg at dette må være den perfekte kake;-) Jeg har bare brukt sukrin og splenda, men som du sier, sukrin gir en ekkel ettersmak.. selger de tagatesse i helsekost, eller må en bestille på nettet?

I tilfelle jeg må bruke sukrin - hvor mye tror du jeg skal bruke på denne oppskriften da?

takknemlig for svar i tilfelle jeg må hive meg rundt og bestille:-)

Hilsen Lisa

Lavkarbotips

28.08.2011 kl.20:40

Lisa: Jeg har brukt tagatesse, og er evig imponert over egenskapen til baking. Nå er det sånn at jeg vet at tagatesse er på vei ut i enkelte helsekost butikker. Men er nok best og kjøpe over nettet, eller du kan sjekke din lokale helsekost først. Har de det ikke, kan du jo spørre om de kan ta det inn;-) Men det er funksjonellmat som selger dette produktet, og det kan kjøpes over nett: Gå inn på www.tagatose.no for info. Der kan du klikke deg inn på nettbutikken, og velge kategorien oppe til venstre som heter Tagatose. Men de sender ut varer tirsdag og fredag tror jeg det er.. så det kan jo bli knapt.. Men du kan jo bruke sukrin eller splenda såklart. Mengden du skal gå ut ifra er 125 gram vanlig sukker i fyllet, og 200 gram melis i bunnen:-) Mengden med sukrin tror jeg er det samme som sukker.. Splenda tror jeg at 1ss splenda tilsvarer 1 ss sukker, men i vekt blir det jo mye mindre med splenda. Kan jo sjekke det på den måten at du veier opp mengden med sukker, og sjekker hvor mange dl det blir i sukker, og bruke like mange dl splenda for eks. Vet andre har baket denne kaken med splenda og sukrin. Tilbakemeldinger jeg har fått er at bunnen har blitt tørr, og at det ikke helt har blitt det samme. Men den har vært spisende da såklart. Jeg sier ikke at Tagatesse er det eneste man kan bruke i denne kaken:-) For det er jo forskjellig hva folk liker, min mor likte den med sukrin, men det ble tørr bunn sa hun. Andre liker den med splenda, men litt tørr bunn. Baker du den med splenda, ta litt smeltet smør og rør forsiktig inn i i bunnen før du steiker den. Kanskje det hjelper:-)

Lisa

28.08.2011 kl.21:17

Tusen takk for tilbakemelding:-) Du er flink og snill som vil hjelpe oss andre:-) Jeg gleder meg til å pørve! Skal sjekke med helsekostbutikken i morgen og høre om de har, hvis ikke skal jeg bestille både tagatesse og noen av de sjokoladene som du hadde kjøpt deg:-) Bra du er på FB så jeg får se alle innleggene dine:-)

Igjen tusen takk:-)

Lavkarbotips

28.08.2011 kl.21:22

Lisa: Tusen takk selv:-) Jeg vil jo veldig gjerne hjelpe andre:-) Jeg har hatt et problematisk forhold til mat, og ikke alle andre har hatt det såklart. Men jeg vil gjerne dele hvilken erfaringer jeg har med dette, og om hva jeg vet om lavkarbo og fordeler med det:-) Uten at jeg kan si jeg er ekspert, har jeg jo personlige erfaringer. Jeg ble velgid positivt overrasket over bake egenskapene til Tagatesse, jeg forventet meg litt tørr bunn, men vet ble det aldeles ikke:-)

Linda T

31.08.2011 kl.00:19

Hei! Takk for svar! Må si jeg ikke har skjønt helt det der med sukkeralkoholer... Greia for min del er at jeg prøver å holde meg til under 20 karbohydrater per dag for ønsket vektnedgang (ketolysekuren). Vil disse sukkeralkoholene for eksempel slå negativt ut på ketolysestix, hvis du kjenner til de? Med de kan man se om man er i ketose....

Må bare si at jeg ble tipset om denne kaka, av ei som sier den er kjempegod, så den skal jeg bake til bursdagen min. :)

Lavkarbotips

31.08.2011 kl.07:07

Linda T: :-) Den kaka var kjempegod, og er jo veldig lavkarbo vennlig også:-) Sjansen er stor for å komme ut av ketose, om man spiser mye maltitol... Men dette varierer så mye fra person til person. Jeg tror det er best og spise den mørke sjokoladen med maltitol isåfall. Så inntaket ikke blir så stort. Spiser du søtet med Tagatose, så er du litt tryggere, men overdrevent inntak er jo ikke å anbefale, verken for magen eller annet:-P Men samme gjelder jo alt annet:-) Tagatose har en så lav Gi, at sjokoladen med tagatose vil påvirke blodsukkeret minimalt. Og jeg tror nok du kan spise det på en lørdagskveld uten og dette ut av ketose:-)Ellers kan du jo bare prøve, spis og mål med ketosestix litt senere:-) Går du ut av ketose, hadde jeg droppet og spise det, visst målet mitt var å være i ketose hele tiden:-)

Muumimamma

01.09.2011 kl.20:20

Fant en annen oppskrift på denne kaken som jeg prøvde. Den var ikke god. Den var tørr og smakløs, så neste gang vil jeg prøve din kake :) får man tak i tagatose i helsekostbutikker, eller må det bestilles på nettet?

Lavkarbotips

01.09.2011 kl.20:27

Muumimamma: Tror det er på vei ut i noen helsekost forretninger:-) Men anbefaler og spørre din lokale helsekost om de kan ta det inn, for dette produktet vil mange ha glede av. jeg er kjempefornøyd med det:-) Men kan bestilles over nettet hos www.funksjonellmat.no

Ligger under kategorien Tagatose, på nettbutikken demmes:-)

Linda T

09.09.2011 kl.23:18

Har ikke prøvd de tagatosesjokoladene enda. Er liksom redd for at jeg skal bli skuffa i forhold til de sjokoladene jeg liker. Hehehe. Jeg liker jo sånn a la melkedrøm, melkesjokolade med kvikklunsj og havsalt o.l.

Takk for at du er så flink å svare på kommentarer her! Skal gi tilbakemelding når jeg har prøvd meg på denne kaka da. :)

Lavkarbotips

10.09.2011 kl.08:54

Linda T: Hei Linda:-) Jeg synest de sjokoladene var veldig gode, likte best den melke sjokoladen med hasselnøtter, og den pralinè (den hadde litt deilig crisp i seg). Men alle var gode, det ble bare mine favoritter, ellers så har de også mocca osv.. :-)Jeg kommer til og bestille flere av disse sjokoladene utover høsten, akkurat nå har jeg ikke noe søtt i huset. Men det er jo fordi jeg unngår det en periode. Men Tagatesse, og tagatose sjokolader skal skaffes igjen, i Oktober kanskje:-)

Izayoi

21.09.2011 kl.08:42

Hvor mye Sukrin tror du man skal ha i om man ikke har Tagatesse?

Lavkarbotips

21.09.2011 kl.08:47

Lita::-)) Ta ca. det dobbelte med sukrin:-) Tagatessen er dobbelt så søtt som vanlig sukker. Sukrin er omtrent det samme mengde forholdet som vanlig sukker. Så det dobbelte burde være bra:-) Vær obs på at bunnen kan bli noe tørr....ha i noe smeltet smør du rører inn på slutten, for å prøve å få den litt saftigere... vet ikke om det hjelper så mye, men verdt og prøve. Med tagatesse fikk jeg ikke tørr bunn i det hele tatt, men jeg bare gir tips, fordi mange har skrevet tilbakemeldinger til meg om at bunnen har blitt tørr.. :-) Lykke til:-)

Izayoi

21.09.2011 kl.10:05

takk :)

mer smør enn det du har i oppskriften (2 ss) ?

Lavkarbotips

21.09.2011 kl.10:19

Lita:Tja, kan jo prøve med 3 ss... :-) Jeg tok smør oppi for jeg var redd for tørr bunn, siden jeg hadde hørt at andre fikk tørr bunn med sukrin splenda osv... men med tagatesse ble det ikke noe problem. Tror det har noe med at tagatesse har veldig gode bake egenskaper, og at det faktisk også kan karamelliseres:-)

Lita

21.09.2011 kl.18:25

vel... eggekremen smaker godt, selv om jeg var litt usikker på om den skulle bli tykk noen gang :p

bunnen er ferdig, så da er det bare finnishing touches to go. regner med at bunnen skal være kald før man gjør noe mer .p

Lavkarbotips

21.09.2011 kl.18:35

Lita: Ja, bunnen skal kjølne først:-) Misunner deg litt den kaken du:-P elsker lavkarbo suksess terte:-) Skal bake med tagatesse i Oktober, men fant en syyykt fristendes lavkarbo sjokoladekake på blopggen til Lavkarbo På Min Måte:-) Skal også prøves:-)

Izayoi

22.09.2011 kl.08:06

:) Tror jeg skal teste med Tagatesse neste gang jeg skal lage den (fortsatt så står den i kjøleskapet hjemme) men merket på eggekremen at det ikke helt virker som om Sukrin blir helt likt som sukker. Smakte som sagt godt da (alltids litt igjen i kjelen :p)

Får se hva jobben synes i morgen, men må fortelle at det er laget av Sukrin, tilfelle noen ikke skulle tåle det. Man vet jo aldri :)

Lavkarbotips

22.09.2011 kl.08:36

Lita: Jepp, håper de liker den da:-)) Tror ingen hadde kjent forskjell om det var med Tagatesse;-) Med sukrin vil de nok kanskje merke forskjell på smak, men blir artig og se da;-) Suksess terte er iallefall en bra kake og lage lavkarbo. yum yum:-)

26.09.2011 kl.17:47

Da har jeg laget kaken og må si at bunnen var KJEMPE god! Jeg brukte sukrin og glemte smør, men ble ikke tørr! Men, skal prøve med smør neste gang. MEN; smørkremen ble ikke så god...ble fin i konsistensen og alt, men altfor mye smørsmak for meg. Men, neste gang tar jeg bare litt mindre, så blir det nok bra. :) Den nøttebunnen kan jo brukes til andre fyll, så nå har jeg en bankers en å lage når det er noe.

Lavkarbotips

26.09.2011 kl.17:58

Anonym: så bra at du likte den:-D vet ikke hva som gjør at så mange andre har fått tørr bunn med sukrin og splenda. . . Jeg har bare laget med tagatesse :-) ja, går jo fint å redusere litt på smøret, og bunnen som du sier kan man jo bruke til mye rart:-)

Tirild

29.09.2011 kl.18:52

Kan æ bruke splenda, har ikke tagatesse ?

Lavkarbotips

29.09.2011 kl.21:00

Tirild: Ja, det kan du bruke:-) Andre har baket den med både sukrin og splenda. Litt varierte tilbakemeldinger fra de som har brukt dette istedenfor. Men det går fint an, selv om jeg vil anbefale tagatesse:-) Men klart du kan bruke hva du vil:-) Men sukkermengden i orginal oppskriften skal være det dobbelte av hva tagatessen er oppgitt som i gram. Så når du skal beregne mengde forholdet, må du regne fra dobbelt mengde med vanlig sukker:-)

Lavkarbo Oppskrifter

09.10.2011 kl.03:52

Hei,

Tusen takk for en fantastisk god oppskrift, til å være 28 år må jeg si at du jammen meg er flink til å bake kaker. Dette har du gjort før, det er sikkert!! :-)

Dette er årets desidert beste tilskudd på kakefronten her i huset! Har lagt til link til den flotte siden din på min egen lavkarbo blogg hvor jeg har samlet sammen en rekke kakeoppskrifter og denne kaken er altså min favoritt :-)

Gleder meg til å følge med videre og få gleden av enda flere gode og sunne godbiter fra Ørsta!

Klem :-)

Lavkarbotips

09.10.2011 kl.09:09

Lavkarbo Oppskrifter:Hei. Tusen takk for fantastisk tilbakemelding:-) Vel, jeg har fagbrev som kokk:-P Men har ikke jobbet på hotell og restaurant på noen år nå da, mest i kantiner. Men det er jo helt klart en grunn, for at jeg vet litt:-) Ikke alltid maten blir laget like pent osv hjemme, utrolig hvor lei man kan bli av å lage mat på jobb en hel dag, og så skal man jo ha mat hjemme også:-) Er det ikke så de sier: "Skomakerens barn har de værste skoene" He he he he. Men jeg prøver alltid å lage noe som smaker godt, om ikke det alltid blir så pent:-P Den kaka er super favoritt her i huset også!! Både jeg og mannen min(som ikke spiser rent lavkarbo) liker den super godt! Den smaker liksom som vanlig versjon av kaken;-)

Min vei til målet.

09.10.2011 kl.14:22

Nå står bunnen i ovnen og kremen i kjøleskapet for å avkkjøles:)

Gleder meg til å smake.

Lavkarbotips

09.10.2011 kl.16:26

minveitilbake: Gled deg:-) Den er suuuper god. Skal lage denne igjen utpå høsten her. Den er så utrolig god!!

Min vei til målet.

09.10.2011 kl.16:45

den var kjempe god!!!!!!

Lavkarbotips

09.10.2011 kl.17:10

minveitilbake: Så bra:-)!!

happy

17.10.2011 kl.18:24

Skal absolutt lage lavkarbo suksess:) men et lite tips... til smørkremen trenger en ikke smelte smøret, romtemperert mykt smør som røres inn i den varme eggekremen. Eg pleier ofte piske smørkremen luftig etter den rr avkjølt:)

Lavkarbotips

17.10.2011 kl.18:34

happy: takk skal du ha for tips:-D aner meg egentlig at man ikke trenger og gjøre de . Har bare blitt en "vane" for meg:-) min mor bruker og gjøre det, og siden det har jeg begynt med det også:-P

Yasi

28.10.2011 kl.08:34

Åh, du frister meg stadig vekk med dine fantastiske oppskrift. Denne skal selvsagt bakes når jeg har tagatesse i hus :D Nam!

Lavkarbotips

28.10.2011 kl.08:37

Yasi: :-) Jeg gleder meg til å bake den til brusdagen over helgen. Baker den vel på mandag kveld tenker jeg... For jeg regner med at jeg skal jobbe fullt neste uke:-)Så blir en travel uke på den måten.

Elly

11.02.2012 kl.11:33

Hei, jeg har baka denne kaka, men jeg laget smørkremen som jeg pleide i gamle dager. Jeg smelter ikke smøret, jeg rører det inn i den oppkoka røra som jeg avkjøler i vannbad. Jeg lar smøret stå på benken så er det mykt og lett å røre inn. Ellers savna jeg vanilje i fyllet. Det demper jo på smørsmaken. Jeg bruker håndmixeren til dette.

Lavkarbotips

11.02.2012 kl.17:11

Elly: Smart måte du har å gjøre det på:-) Det går nok like greit med romtemp smør ja, og lettere er det egentlig også:-) Har lært denne kaken fra min mor, og hun smelter alltid smøret:-) Går fint det også, har laget med både smeltet smør og noen ganger med rom temp. Vaniljepulver er jo egentlig bare å tilsette om man ønsker, tror jeg skal gjøre det selv neste gang for det høres godt ut!

Kakemons

13.02.2012 kl.13:47

Hei :) Tusen takk for super oppskrift, kaken ble kjempegod! Glemte smøret i bunnen, men den ble super likevel. Har hatt en del dårlige opplevelser med lavkarbo kaker, mange som legger ut oppskritfter og sier at det er SÅÅ godt, men så viser det seg å smake helt forferdelig :( Er både tidkrevende og dyrt når man prøver å lage disse oppskriftene, og ikke minst skuffende :P

Lavkarbotips

13.02.2012 kl.19:01

Kakemons: Så bra du likte den:-) Er sant det du sier, at man lett kan bli skuffet om man får høye forhåpninger:-) Denne gule kaka er en sikker vinner her i huset! Tenkte å lage den i muffins former neste gang, lett å fryse ned og ta opp om man har lyst på noe godt til kaffen en søndag:-)

Maria

28.02.2012 kl.19:24

Hei! Jeg prøvde å lage denne kaken nå, men hvorfor i alle dager fikk jeg en "gusje-grønn" farge på kremen?? Noen som har opplevd det samme? Ellers ble det litt mye smør-smak for min del! Men prøve å ta litt mindre smør neste gang :))

Divamamma

28.02.2012 kl.21:25

Hei... Lenge siden du laget innlegget, men jeg prøver allikevel...

Vet du hvordan kallori innholdet blir i denne kaken?

Lavkarbotips

29.02.2012 kl.09:33

Divamamma: Hei:-) Har ikke PEILING på kalori innholdet, men så teller ikke jeg kalorier heller da;-) Passer meg bare for karbohydrater, denne kaken her er VELDIG lav på karbohydrater, så det er den perfekte lavkarbo kake! Men kaken har jo en del kalorier, så lever du lavkalori er jeg ikke sikker på at denne kaken er den beste:-)

Lavkarbotips

29.02.2012 kl.09:37

Maria: Hmmmm. jeg har aldri opplevd å få den fargen på kremen! :-) Men jeg antar egentlig at det kan ha noe med eggeplommene å gjøre, og en helt ufarlig kjemisk reaksjon?!? Kanskje for høy varme på når du laget fyllet? Uansett tror jeg ikke det er noe farlig:-) Dette er en helt standard oppskrtift på suksessterte som jeg har etter min mor, men smørmengden er det jo bare å kutte litt på:-) Er ikke alle som liker så mye smør, jeg synest fyllet er godt med så mye, andre kan ikke fordra det:-P

elsa

27.03.2012 kl.20:50

Bruker du vanlig smør eks. melange/soya eller ekte smør???

Lavkarbotips

27.03.2012 kl.20:57

elsa: Ekte meierismør bruker jeg:-)) Synest det smaker absolutt best uansett hvilken kaker jeg baker;-) Og så er det naturlig, det er ikke melange for eks.

synsegulla

05.04.2012 kl.16:00

Lagde denne i dag jeg. Ordentlig påskekake, også så nydelig på smak :) God påske til deg :)

Lavkarbotips

06.04.2012 kl.12:41

synsegulla: Så bra du likte den:-) Jeg elsker den kaka jeg. Er en kjempegod følgesvenn når man har lyst på noe godt, og lever ketogent. Jeg spiser denne på ketogen kost uten problemer:-))

Siw Berg

29.05.2012 kl.12:52

Må man bruke tagatesse eller kan man bruke noe annet søtningsstoff? :-)

Lavkarbotips

29.05.2012 kl.16:40

Siw Berg: Du kan bruke annen søtning, men garanterer ikke for resultatet da;-) Tagatesse har vært best i min smak, og mange andre har hatt akkurat samme mening:-) Har fått blanda tilbakemeldinger på for eks sukrin og splenda, fare for tørr bunn og litt "rar" smak er til stedet. Men for all del, kan godt være at du liker den like godt med annen søtning. Bare å prøve seg frem:-)

..

01.06.2012 kl.01:06

Takk! Jajoo, jeg tror jeg skal prøve å kjøre sikkert å kjøpe med tagatesse imorgen. Har hatt lyst på det lenge, så kan vell være en god grunn å prøve det uansett ^^

Leser ofte bloggen din! Inspirerende!

Lavkarbotips

01.06.2012 kl.14:34

siwberg: Tusen takk:-) Ja, jeg kan iallefall anbefale tagatesse, og ikke bare til baking men også desserter osv! Jeg liker det veldig godt, og har laget alt mulig med det. Nå er det jo mange som bruker annen søtning, og synest det er helt greit. Jeg selv sverger til tagatesse, men har lyst til å prøve sukrin pluss som har kommet. Sukrin med stevia:-)

Tonje Kvarsnes

27.06.2012 kl.13:33

Bunnen min ble litt for luftig og løs. revnet litt fra hverandre :/ Hvilken kakeform brukte du?

Lavkarbotips

27.06.2012 kl.15:49

Tonje Kvarsnes: Hei:-) Jeg brukte en vanlig springform, 24 cm. Bunnen kan nok være litt løs, og kanskje revne litt. Som regel unngår jeg det ved at den får stå i fred å kjøle seg ned, og så bruker jeg å legge bakepapir i bunnen av forma. Så smører jeg med smør opp på bakepapiret og rundt kantene. Bakepapiret ligger da i "klem" i bunnen:-) Så stort sett har det gått veldig greit når jeg har laget den.

Bendte

07.11.2012 kl.12:03

Hei

Er litt ny på lavkarbofronten. Kjenner ikke til Tagatesse. Brukes det i samme forhold som vanlig sukker? 100 gram sukker = 100 gram tagatesse? Og; kjenner du til Sukrin? Kan det brukes?

Lavkarbotips

07.11.2012 kl.12:44

Bendte: Hei. Tagatesse bruker jeg mye, spesielt til baking de gangene jeg gjør det. Tagatesse er dobbelt så søtt som sukker, så man bruker halvparten mengde tagatesse som man ville brukt av sukker. Tagatesse smaker egentlig veldig likt som vanlig sukker. Vanlig sukrin og sukrinmelis er omtrent like søtt som vanlig sukker, men vanlig sukrin har en litt kjølig effekt i munnen, som noen reagerer på. Jeg liker ikke det så godt selv, og derfor bruker jeg lite vanlig sukrin. MEN det er kommet en ny sukrin, som heter Sukrin +, den er blandet med stevia og er dobbelt så søt som sukker. Den er altså like søt som tagatesse, og man bruker halvparten av mengden vanlig sukker. Denne har litt mindre av den kjølige effekten, man kan kjenne en anelse om man smaker på den rett fra posen. Men som strøsukker på for eks grøt eller lignende kjenner jeg ikke noen ting av det, jeg har enda ikke prøvd denne i så mye annet. Men jeg har planer om å prøve å lage en god marengse av den, siden vanlig tagatesse ikke funker å lage marengse med... den blir ikke stiv, men seig og litt rar. Men både sukrin, tagatesse og stevia er bra erstatninger, jeg ville konsentrert meg om at mesteparten av søtningen jeg bruker er naturlige. Jeg selv holder meg mest mulig unna det unaturlige, men noe blir det jo alltids, men jeg liker helst at søtningen er av den naturlige typen:-)

Lavkarbotips

07.11.2012 kl.12:45

For å svare kanskje enda bedre, så anbefaler jeg virkelig tagatesse til denne kaka her.... sukrin kan gjøre bunnen tørr, med tagatesse blir den saftig og god:-) Men såklart, sukrin kan brukes!

02.12.2012 kl.18:59

Hei, ser herleg ut! Kva kan ein bruke istadenfor tagatesse? Sukrin?

Lavkarbotips

03.12.2012 kl.14:39

Anonym: Hei:-) Du KAN bruke sukrin, men jeg tror ikke det blir like bra desverre. Bunnen blir tørr av sukrin er min erfaring, gule kremen blir vel bra med sukrin om du liker sukrinsmaken. Men såklart kan du ta sukrin i bunnen, doble da mengden i oppskriften her. Men som sagt kan du opleve at bunnen blir tørr.

Malin

12.01.2013 kl.16:38

Vi har laget denne med tagatesse, og fikk vanvittig oppblåst mage av det. Veldig ubehagelig! Men nå har jeg laget den med 50/50 sukrin/tagatesse (i forhold til vanlig sukkermengde, det kan jo ikke erstattes helt likt), og jeg har høye forventninger. :) Ser dritbra ut så langt.

Lavkarbotips

13.01.2013 kl.13:48

Malin: Ja, den kan gi oppblåst og uvel mage ved for stort inntak. Det er kanskje smart å blande 50/50 ja, Kom gjerne med en kommentar til å resultatet da:-) Jeg merker ikke spesielt magevondt av denne kaken, men jeg har faktisk merket litt kvalme. Men for min del tror jeg ikke det er tagatessen, da jeg tåler den veldig godt i andre ting. Men jeg tror det er mandlene for min del...

Elly

23.02.2013 kl.13:55

Maria, dersom du rører med stålvisp i en aluminiumskasserolle blir eggekremen grønn. :-(

Skal bake denne kaka i dag, men er gått fri for tagatesse, så skal prøve med alvagave sirup, som jeg bruker i krem til karamekkpuddingen, bl.annet.

Resultat kommer etterpå vi har smakt den i morgen.

Lavkarbotips

23.02.2013 kl.19:10

Elly: Det blir spennende og se om det funker like bra:-) Jeg har kun bakt denne kaken med tagatesse, og er veldig fornøyd med det. Men det kan sikkert funke greit med andre søtninger også:-)

24.02.2013 kl.11:10

Hei, jeg har bakt den nå med splenda, er litt redd den skal bli tørr (skal ta den med til svigers...) Lurte på om jeg kan dynke bunnen litt med melk? Hva tror du?

Lavkarbotips

25.02.2013 kl.12:19

Anonym: Går sikkert an å dynke med melk, men jeg vet egentlig ikke for jeg har aldri prøvd:-) Hvodan ble den? Ble sikkert god på smak iallefall?

VERONICA

05.03.2013 kl.20:59

Lagde denne kaken i helgen. Har lagd endel kaker på lavkarbo og noen har jeg blitt fornøyd med i det hele tatt mens noen har vært helt okei. Ikke noe jeg har hatt lyst å lage flere ganger for å si det sånn. Derimot denne ELSKET JEG! Den smakte som vanlig suksessterte:D Kommer helt klart til å lage denne mange ganger. Litt vanskelig å kun forsyne seg med et stykke siden den var SÅ god. Farlig god:D Er så glad for at jeg endelig har funnet en som ja man ikke kan si man savner den "ekte" kaken av. Flere som smakte på den og alle skrøyt så mye av den. Og ingen kunne gjette at det var lavkarbo kake.

Så tusen takk for denne anbefalingen. Denne kaken er supergod. Beste lavkarbo kaken jeg noen gang har smakt.

Fått så mye hjelp og flotte tips av denne bloggen:D

Lavkarbotips

07.03.2013 kl.17:59

VERONICA: Tusen takk, og så flott at du ble fornøyd med kaken:-) Den er vel den kaken som er en av de perfekte lavkarbo kaker, som det ikke er så stor forskjell på. Jeg kjenner ikke forskjell på\ denne kaken og den vanlige, og det gjør ikke andre som har smakt heller.

Ingvild

18.03.2013 kl.21:03

Hei, var jeg som bakte den med splenda tidligere. Den ble litt tørr men absolutt spiselig. Nå har jeg kjøpt tagatesse og bakt den med det. Det var en vesentlig forskjell ja, den ble mye saftigere. Og så tok jeg i litt vaniljefrø i kremen så smørsmaken ble litt dempet, kjempegodt! Jeg spiste fire(!) stykker og fikk litt luft og vondt i magen, leste det var vanlig med tagatesse, så får prøve å holde meg til ett stykke neste gang... :/

Lavkarbotips

18.03.2013 kl.21:05

Ingvild: Ja, det gjelder vel i grunnen alle søtningsmidler stort sett, desverre. Spiser man for mye, blir magen lett litt i ulage:/ Men bra du likte den da, og den blir veldig saftig og god med tagatesse:-)

Liss

26.03.2013 kl.20:19

Hei:) har laget denne kaken i dag, men klarer ikke å få fyllet til å tykne...... Hva har jeg gjort galt?

Lavkarbotips

28.03.2013 kl.10:07

Liss: Hei, og beklager seint svar, har liksom kommet i ordentlig ferie modus:-) Det som mest sannsynlig er "galt" er at eggeplommene ikke tyknet nok før du tilsatte smøret og kjølte det ned, tror du det kan stemme? det kan være litt "krevende" å lage fyllet, men som regel går det greit. Det er når eggeplommene kommer helt opp mot kokepunktet at de starter å tykne, men de skal ikke koke. Så det er der balansen ligger, som kan være litt vanskelig. Ellers så er jo smøret også med på å tykne det hele, smøret må ikke smeltes, det kan også røres inn i eggeplommene (om smøret er romtemperert). Håper det ordnet seg for deg... God påske:-)

Maren

29.04.2013 kl.11:52

Hvor lang tid tar det ca å lage denne? :)

Lavkarbotips

30.04.2013 kl.18:03

Maren: Nja, jeg ville ha regnet et par timer:-)

Synnøve

31.05.2013 kl.20:03

Har laget denne med Sukrin. Brukte samme mengden som du har i oppskriften her, og det ble kjempegodt! Brukte også en vaniljestang i kremen, det er mye bedre enn kunstig! Og for dem som teller kcal har jeg regnet ut at 1/10 kake (altså ca ett kakestykke) kommer på 302 kcal.

Lavkarbotips

09.06.2013 kl.19:18

Synnøve: Tusen takk for tilbakemelding. Så flott at du likte den med sukrin:-)

synnøve

14.07.2013 kl.20:42

Denne oppskrifta skal jeg jaggu meg prøve til neste helg til bursdagselskapet

Anette

04.08.2013 kl.15:58

Hei!

Denne kaken så virkelig fantastisk ut. Lavkarbo er egentlig ganske nytt for meg, men nå er jeg i ketose, og trives veldig godt med maten man kan spise. Lurer bare på om det er problemfritt å spise denne selv om jeg er i ketose?

Klem

Cathrine

05.08.2013 kl.00:58

Trodde jeg hadde posta innlegg?... Kanskje det var et annet sted..._

Uansett Nydelig kake!!!! En gave til diabetikere <3 0 blodsukker stigning og smakte som "vanlig" suksessterte! Jeg brukte kun 100g smør i kremen, men det ble like godt :)

Lavkarbotips

05.08.2013 kl.20:58

Cathrine: Hei:-) Det har du nok gjort også ;-) Men jeg må godkjenne kommentarene før de publiseres, og siden bloggen har vært mer eller mindre ute av drift i sommer så har jeg ikke fått svart og godkjent noe. Men nå er jeg tilbake, og takker for positiv tilbakemelding fra deg. Kaken er supergod synest jeg også, og så artig at du faktisk har testet den ut med å måle blodsukkeret (tolker det iallefall slik). :-)

Lavkarbotips

05.08.2013 kl.20:59

Anette: Hei :-) Det burde være ganske problemfritt, selvfølgelig med måtehold vil jeg si. Men 1-2 stykker burde gå helt fint, men kaka er jo mektig så min erfaring er at 1 stykke er mer enn nok :-) Går fint an å ha i fryseren og ta opp når man har lyst på "noe".

Lavkarbotips

05.08.2013 kl.21:06

synnøve: Ja, den anbefaler jeg trygt også. Den er veldig god:-)

Linda

07.08.2013 kl.18:33

Denne laga jeg i dag, den var sykt god! Tusen takk!

Deler denne oppskriften i bloggen min og linker til deg ;)

Synd at tagatessen er så dyr :(

Lavkarbotips

14.08.2013 kl.21:56

Linda: Så bra du likte kaken, tusen takk :-) Ja, den er litt dyr. Men så er den drøy i bruk, og jeg har en slik pakke veldig lenge i grunnen. Det spørs jo litt etter hvor ofte man lager noe søtt :-)

Fredrik

27.09.2013 kl.17:48

Denne var kjempegod, fantastisk. Smakte likt som vanlig, eller bedre. Takk for oppskrift :)

lavkarbonybegynner

27.09.2013 kl.17:59

Kan man bruke steviasukker i denne i steden for tagatesse?

Lavkarbotips

27.09.2013 kl.23:40

lavkarbonybegynner: Jeg tror faktisk ikke det blir helt det samme, tror iallefall ikke at det vil funke så godt i bunnen. Mulig det vil funke greit i fyllet, men bunnen vil nok bli litt tørr og "smårar". Dette er fordi stevia brukes i så små mengder, så det gir verken volum eller fuktighet i bakverk. Stevia er supert, men egner seg litt dårlig som søtning alene i bakverk. Du kan gjerne prøve, men jeg garanterer ikke for resultatet :-) Vet om ei som har prøvd, og det ble ikke særlig bra ifølge henne, men jeg har ikke prøvd selv :-)

Lavkarbotips

27.09.2013 kl.23:42

Fredrik: Så flott at du ble fornøyd :-)

Lena

05.10.2013 kl.16:08

Hvilke mandler brukte du?

Jeg brukte sånn fettredusert mandelmel fra helsekosten og den ble så tørr at jeg fikk ikke vispet med ballongvispen. Hjalp ikke med smøret heller.. Den ble så klumpete at jeg fikk den ikke i springformen engang :p

Lavkarbotips

05.10.2013 kl.16:26

Nei, til denne kaka her skal det være malte mandler :-) skjønner at det ikke gikk så bra med mandelmel ja, det suger opp veldig mye veske. Så det skal altså være malte mangler, kan males på kvern hjemme eller det finnes ferdigmalte mandler på helsekost også som er fullfett. men ser ikke vitsen med å kjøpe det, når man billig kan fikse det selv ved å male hjemme selv. :-)

GunnHelen Kolstad

06.10.2013 kl.13:30

Kjempegod kake. Jeg skulle i rakefisklag og tenkte at jeg måtte bake ei kake som jeg kunne spise. Men den ble fort borte gitt, alle syntes den var så god og da nesten hele kaken var borte fortalte jeg at det var hverken sukker eller mjøl i den. Kjempeflott blogg du har. Nå skal jeg sitte å saumfare alle oppskriftene dine og skrive dem ned, for her blir det ikke kjedelig å gå på lavkarbo.

Lena

08.10.2013 kl.20:59

Tusen takk :) Har kjøpt mandler og no gleder jeg meg til torsdag når jeg skal gi den et nytt forsøk :)

Lavkarbotips

17.10.2013 kl.09:56

GunnHelen Kolstad: Så artig da :-) Flott at kaken falt i smak!

Lavkarbotips

17.10.2013 kl.09:58

Lena: Håper det ble bedre denne gangen da ;-)

Lena

22.10.2013 kl.20:57

Har laget kaken to ganger allerede og den smaker helt fantstisk!!! Lot være å gi beskjed at den var lavkarbo i et besøk jeg var i og den forsvant nesten med en gang. Etterpå var det ingen som trodde på at den var lavkarbo :) Denne er en ny favoritt her i huset i hvertfall! ;)

Lavkarbotips

04.11.2013 kl.11:32

Lena: Så utrolig morro da, kaka er veldig god :-) Er vel den eneste lavkarbo kaka jeg virkelig synest smaker minst like godt i lavkarbo variant!

Kirsti

08.11.2013 kl.11:26

Oppskirften ser fristende ut, har lyst til å prøve. Men hvilken form brukte du, størrelse?

Lavkarbotips

10.11.2013 kl.14:42

Kirsti: 24 cm :-)

kristineaurora

22.11.2013 kl.19:08

kjempe fin blogg!

Lavkarbotips

22.11.2013 kl.19:11

kristineaurora: tusen takk :-)

stine

22.11.2013 kl.19:21

aw den så god ut!

Lavkarbotips

22.11.2013 kl.19:28

stine: tusen takk og den er god også ;-)

Cathrine

26.12.2013 kl.02:06

Hei! Ja, jeg målte blodsukkeret både før og etter :)

Lavkarbotips

26.12.2013 kl.11:14

Cathrine: :-) Og det gikk fint? :-) Tror denne skal være veldig bra blodsukkermessig! Fortsatt god jul til deg og dine :-)

Iselin

30.01.2014 kl.19:05

Erdet mulig og bruke sukrin istedefor tegatesse?

Marita

09.02.2014 kl.14:10

Jeg bakte denne kaka i går, men med sukrin Gold i bunnen og sukrin pluss i toppingen. Bunnen kan spises som en formkake aldeles alene, denne kommer jeg til å bruke som basis for veldig mye annet! Jeg ser både muffins, sjokoladekaker og så mange muligheter med denne som base! Fantastisk:)

Lavkarbotips

10.02.2014 kl.18:03

Marita: Så moro at du likte den så godt. Tusen takk for din tilbakemelding :-)

Lavkarbotips

10.02.2014 kl.18:09

Iselin: i prinsippet kan du det, men resultatet tror jeg ikke blir helt det samme ;-)

Celine

15.02.2014 kl.12:57

Denne kaken er altså helt hinsides god! ...og jeg liker ikke suksessterte engang ;) har lagd den to ganger, og det er umulig å ikke spise opp alt sammen. Har dog redusert noe på mengden smør i fyllet.

I dag har jeg bunnen i ovnen, og vaniljekrem på gang. Tenker å blande kremen med pisket kremfløte, og ha bær på toppen.

Takk for super oppskrift!

Lavkarbotips

15.02.2014 kl.13:01

Celine: Tusen takk, så utrolig hyggelig å høre :-)

Ruth-Elin

17.02.2014 kl.17:52

Hei og hopp!

Jeg pleier å si at suksessterte er den eneste kaken det er verd å gå til slagsmål for ;)

En idè fra meg. Når du lager kremen, ikke smelt smøret. Gjør den klar som du gjør og rør inn smøret i terninger, da er den ferdig når smøret er ferdig innrørt ;)

Klem fra Ruth-Elin

Solskinnsmat.com

Caroline

17.02.2014 kl.19:22

Hei! Bare et lite spørsmål:) det står jo 100gr tagatesse, men på den pakken jeg har det så står det 79 gr karbo per 100gr. Vil ikke det si at kaka inneholder mer en 8 gr karbohydrater? ;p fikk ikke det heelt til å stemme ;p

Lavkarbotips

17.02.2014 kl.19:23

Ruth: takk for tips. Har gjort det mange ganger på måten du beskriver her, men har ikke oppdatert det i oppskriften, tror jeg.... Første gangen jeg lagde denne brukte jeg fremgangsmåten som min mor bruker på kremen, så da ble det sånn i oppskriften. Begge deler går jo lile fint for så vidt, men faktisk fikk jeg finest krem den gangen jeg smeltet smøret :-) Så tror jeg gjør det igjen neste gang jeg lager kaken.

Lavkarbotips

17.02.2014 kl.19:26

Caroline :-) Jo, det stemmer at det står det på tagatesse pakken. Men det er sukkeralkoholer og skal/kan i prinsippet trekkes fra i regnestykket på karbohydrater :-) Nå er det litt forskjellig fra person til person hvordan man reagerer på sukkeralkoholer, men tagatesse er ganske bra på Gi også. Har fått tilbakemelding fra mennesker som har sjekket med blodsukkermåling også etter inntak, ingen økning ;-)

Caroline

18.02.2014 kl.23:33

Godt å høre! Lagde denne igår å falt så absolutt i smak! Tusen takk for super god oppskrift :D

Lavkarbotips

19.02.2014 kl.17:54

Caroline: Tusen takk :-) Godt du likte den ;-)

Hilde

22.02.2014 kl.22:26

veldig god kake, som var enkel å lage. bare et lite problem... jeg får skikkelig vondt i magen av tagatessen :( merker du noe av det?

Lavkarbotips

22.02.2014 kl.22:29

Hilde: ved høyt inntak kan man nok få noe luft i magen... jeg bruker å holde meg til et stykke, så går det fint for meg iallefall. Det med luft i magen osv er nok veldig vanlig når det kommer til de fleste søtstoffer.

Liv

03.03.2014 kl.17:46

Heia!

Igår prøvde jeg med stevia (aldri prøvd stevia før) og det smakte skikkelig gyselig, hehe. Kaldt og ekkelt! Men idag kjøpte jeg tagatesse og det var andre boller!! Nå smakte den som vanlig!! Tusen takk for flott oppskrift :)

Lavkarbotips

04.03.2014 kl.14:58

Liv: Er ikke alle som liker stevia så godt nei, kan være litt spesiell ettersmak av det. Skal veldig små mengder til, så blir det litt for mye for eks smaker det "høgg" :-D

Natta

29.03.2014 kl.13:22

Hei! For nydelig kake, måtte legge ut bilde på Facebook og skryte, så håper det går greit at jeg la ut link til oppskriften din? :)

Lavkarbotips

29.03.2014 kl.15:40

Natta: Tusen takk for så flott tilbakemelding :-) klart det er greit at du linker :-)

Desirée

15.05.2014 kl.18:24

Siden oppskriften er nesten den samme som for vanlig succes terte, så dropp å smelte smøret (har aldri hørt noen som smelter det) og la heller smøret være romtemperert. Når fyllet begynner og kjølne ned, så visp/knø smøret inn i resten. Det skiller seg ikke, og du trenger ikke passe på det, og det er sabla mye bedre kan jeg love deg :)

Deep Jessica<3

20.05.2014 kl.01:24

Hei, jeg er veldig ny på lavkarbo og sunn mat ! Lurte på om det er dette du bruker: http://butikk.funksjonellmat.no/products/tagatose-sotstoff-tagatesse-500-g ??? :D For jeg har veldig lyst til å lage denne kaken til dåpen til datteren min ! Passer vel perfekt til diabetere også? :)

Lavkarbotips

21.05.2014 kl.20:45

Deep Jessica: Ja, det er det jeg bruker :-) passer til diabetikere også ja :-)

Deep Jessica<3

21.05.2014 kl.22:42

tusen takk for svar :D

Tuva

27.05.2014 kl.11:33

Hei!

Jeg er sukker-oman og sjokolade-holiker ( :-D ); ekstremt karbo-sensitiv, melke- og mel-protein intolerant og har i tillegg en del mat-allergier. Men den eneste utfordringen i matveien, er å få til kaker/ snacks osv., som ikke føles som et kompromiss. Jeg har etterhvert begynt å bli god (alt er relativt!) på både mel-bakst (uten meieriprodukter, sukker og ... mel!), og sjokolade-bakst uten disse tingene (sjokoladekake og slikt), men da jeg tilfeldigvis kom over denne oppskriften din i går - som jeg umiddelbart kastet meg over og prøvde all den tid jeg har drømt om smørkrem siden tidenes morgen fordi jeg elsker det, fikk livet mitt en ny dimensjon av glede! :-D :-D Jeg brukte riktignok soya matfløte, smør uten meieriprodukter (den blå boksen! :-D), og en blanding av natreen-pulver, litt FOS, sukrin-melis og sukrin-gold (brunsukker) som søtning, men denne kaka er det desidert beste jeg har bakt noen gang, rett og slett! Kaka er ikke på noen som helst måte et kompromiss - den smaker nøyaktig slik suksessterte skal smake - og jeg har nesten lyst til å legge til; og vel så det! :-D Tusen takk, for at du deler! :-)

Også lurer jeg på om jeg kan være så frekk at jeg prøver meg på å gi deg et tips (jeg har ikke lest alle kommentarene over, så hvis jeg nå er i ferd med å gjenta noe som noen andre allerede har sagt eller som du allerede er klar over, beklager jeg det!): hvis du blander alt, inkludert smøret, i kakedeigen, før du helt til slutt og bare sekunder før du heller røra i kakeformen blander bakepulveret oppi, er du (nesten) garantert en luftig bunn (uten å insinuere at bunnen ikke blir luftig slik du gjør det i oppskriften over!). Også en ting til; en klype salt i smøret fremhever smaken i kremen, og hvis du pisker det smelta smøret inn i kremen, litt etter litt om gangen (og både smøret og eggeplommeblandingen er litt nedkjølt til å begynne med), så skal det ganske mye til før det skiller seg. :-)

Jeg må legge til, helt avslutningsvis i denne lille romanen jeg dessverre er i ferd med å spamme kommentarfeltet ditt med, at det er helt fantastisk å se hva lavkarbo har gjort for deg! Du må være så stolt av deg selv! Jeg spiser lavkarbo fordi det er det som er igjen når jeg har tatt ut av kosten alt jeg ikke tåler, men jeg har aldri vært så frisk som etter at jeg endret kosten til lavkarbo. Det må være fint, tenker jeg, ikke bare å se så flott ut som det du gjør - du ser FLOTT ut, men samtidig å vite at du sannsynligvis ser akkurat like flott ut på innsiden. Hurra for lavkarbo (og verdens beste suksessterte!)!! :-D

Takk, igjen! Ønsker deg en strålende dag!

Veldig inspirert hilsen fra Tuva :-)

Lavkarbotips

28.05.2014 kl.15:45

Tuva: Tusen takk for dine fantastiske tips og din tilbakemelding :-)

elin

20.06.2014 kl.15:47

Denne kaka er heelt fantastisk, ingen av mine gjester har noengang smakt forskjell. Noen syntes den til og med bedre enn orginalen. Denne står i ovnen nå, kjekt å ha noe vi kan nyyte også, imens de andre propper seg fulle av sukker og karbo ;) God helg :)

Lavkarbotips

20.06.2014 kl.19:20

elin: Så flott å høre at alle liker den da :-D :-) Ja, det er godt å ha noe å kose seg med, det er helt sant! God helg ;-)

Skriv en ny kommentar

Lavkarbotips

Lavkarbotips

31, Ørsta

Jeg er en jente, som er forlovet med verdens nydeligste mann. Skal blogge hovedsaklig om det å leve en lavkarbo livsstil. Målet er å bygge opp en god blogg, med gode lavkarbo tips, og ikke minst mange oppskrifter.Jeg har mistet over 50 kilo ved å legge om livsstilen min, helt uten slankeoperasjon. Å blogge om lavkarbo vil gi god inspirasjon for meg selv, og forhåpentligvis også for andre. Jeg er ingen direkte spesialist, men deler mine egne personlige erfaringer. Det kan godt dukke opp noen innlegg i ny og ne om helt andre ting også:-)Håper du finner noe du får nytte av. Spørsmål til meg, eller sponsor henvendelse? Jeg kan kontaktes på lavkarboforlivet@live.no

alleoppskrifter.no

Kategorier

Arkiv

hits