JEG RASTE NED 10 KG PÅ EN MND....

Ja, det gjorde jeg:-) Da jeg gikk over til ketogen kost, etter at jeg hadde blitt vant med lavkarbo og kommet inn i ting, raste jeg ned 10 kg på en mnd ca. Jeg fikk jo egentlig litt sjokk, da klær for eksempel klær, som jeg knapt fikk kneppet igjen, satt løst på meg:-) Noen skjorter som var for små, satt som et pølseskinn da jeg nett så vidt fikk kneppet de igjen, var blitt store og romslige. Jeg ble kjempe overraska da dette skjedde bare iløpet av en mnd tid.

Ketogen kost er veldig effektivt for den som vil ned i vekt raskt! De fleste går raskt ned i vekt på den måte, etter den første mnd gikk ting litt saktere, visst man kan kalle 1 kg i uken ca sakte da.... Nå håper jeg at jeg skal få skikkelig fart igjen denne mnd. Siden jeg har kuttet ut alt søtt, og skal trene:-) Søtningstoff blir kuttet ut i første omgang for en mnd, når jeg evt innfører det igjen skal det KUN være naturlige søtstoff. Som Sukrin, Tagatose, Stevia... Ikke mere aspartam, eller andre kunstige stoffer.

Jeg skal måle meg med målebånd, og skal begynne og blogge hvor mange cm jeg evt mister i uken:-) Så det blir spennende:-) Skal begynne med det fra Søndag av eller noe sånt. Skal iallefall velge meg en dag  i uken dette skal bli gjort:-)

Nyttig for meg, så jeg kan følge med, og sikkert spennende for dere og lese:-?

Men å håpe på at jeg går like mye ned denne mnd, som 10 kg er vel kanskje litt drøyt og håpe på, bare fordi jeg skal kutte ut søtstoff... Får se hvordan det blir:-) Skal iallefall ta nye NÅ bilder og legge ut i slutten av neste mnd. Så får vi håpe det er en god forskjell:-) Er spent på hvor mye jeg har gått ned frem til jul, blir spennende:-) Jeg merker også at jeg ikke helt har vennet meg til at jeg har gått ned mye... Er litt vanskelig og forstå på en måte... Men jeg forstår det vel etterhvert, når jeg blir mere vant med det:-)

 

Ingen kommentarer

Sylvi

31.08.2011 kl.20:37

Hva er ketose fase, mange snakker om det? hva spiser man da i forhold til når man går på lavkarbo??

Hilsen meg

Hanne

31.08.2011 kl.20:44

Ketose er effektiv fettforbrenning. Hvis du f.eks går på ketolyse vil det ta ca 3-4 dager med lavkarbo mat ( under 20 kh om dagen ) før du er i ketose. Ett tegn på ketose er at du kan få "jern" smak i munnen, om du kjøper urinstix for ketolyse kur på helsekost eller på nett så kan du sjekke om du er kommet i ketose eller ikke. :)

Lavkarbotips

31.08.2011 kl.20:47

Sylvi: er man i ketose spiser man veldig lite karbohydrater. Under 20 gram om dagen vil det si for de fleste. Men det varierer fra person vil person hvor mange karbohydrater man tåler for å være i ketose:-) vil man måle om man er i ketose kan man kjøpe ketose stix på apoteket for eks. Er man i ketose forbrenner man fett svært effektivt:-) man trenger også og spise mye fett når man er i ketose:-)

Sylvi

31.08.2011 kl.20:53

Okei, skjønner tror jeg, men tips til hva man spiser da?

paaslankiing

31.08.2011 kl.20:53

så bra! og så utrolig spennende då! :) gleder meg til å følge med på deg videre å se hvordan det går :)

Hanne

31.08.2011 kl.21:03

Prøvde nettopp å lage knekkebrød fra en oppskrift på ketolyse.no, det ble ikke knekkebrød men heller ett tynd brød, men veldig godt, anbefales virkelig! Her er oppkrifta om noen er intressert:

Knekkebrød

4 mellomstore egg

2 ts bakepulver

40 g olivenolje

100 g seterrømme

1/2 - 1 ts salt (LO-salt eller Seltin)

30 g solsikkefrø

30 g sesamfrø

30 g linfrø

-alle frøene knuses til mel

25 g kruskakli

40 g Bakemiks

Røra helles utover et bakepapir og fordeles til en jevn flat kake. Deles opp i passende stykker like etter steking.

150 grader i 1 time gir et knekkebrødaktig brød

Lavkarbotips

31.08.2011 kl.21:10

Hanne: Ser ut som vi svarte på den likt, og jeg likte svaret ditt:-)

Lavkarbotips

31.08.2011 kl.21:15

Sylvi: de få karbohydratene du skal ha for dagen skal komme ifra grønnsaker. Bruk de grønnsakene som har lavest innhold av karbohydrater. Hos meg har det gått mye i brokkoli og blomkål, sellerirot:-) Disse grønnsakene har veldig lite karbo, rundt 2 gram pr 100 gram på alle;-) Spis fløte sauser, rømmesaus,kjøtt fisk. Du kan også spise lavkarbo knekkebrød, og lavkarbo brød. Men ikke for mye. Men jeg blir mett etter 2 stk:-) 4 karbohydrater i 2 knekkebrød ca. så bruker jeg mye smøreost fra kavli. Den har 0 karbohydrater:-) Så drikker jeg mye vann, litt kaffe med fløte. Bacon snaks kan du spise som lørdags kos, men jeg ville ligget unna sukkerfri sjokolade med maltitol...

Lavkarbotips

31.08.2011 kl.21:16

paaslankiing: Ja, før sommeren dette her. Litt opphold i 2 uker i ferien. Men nå er jeg i gang igjen:-) Nå kutter jeg også alle søtning stoff, så håper jeg får skikkelig fart i det igjen:-)

Lavkarbotips

31.08.2011 kl.21:18

Hanne: De hørtes veldig gode ut, og det ligner på en brød oppskrift. Uvanlig at det er rømme i knekkebrød, men det gir jo fett så det er bra:-) Skal prøve disse neste gang faktisk. Er tom for knekkebrød, så skal lage en dag. Men har ikke bakemix, men erstatter det bare med noe mandelmel eller lignende:-)

justinpain

31.08.2011 kl.21:36

Skal bli spennende å følge med hvordan det går med deg. Jeg skal også i ketose når jeg begynner for fullt igjen i morgen. !0 kg på en mnd er jo veldig mye og følger huden med da om du skjønner hva jeg mener..? Derfor tenker jeg max 1 kg i uken

Lavkarbotips

31.08.2011 kl.21:49

justinpain: svaret er nei:-) huden har ikke følgt med meg. MEN jeg trøster meg med at den nok ikke hadde følgt med uansett:-P magen min ser ut som en sekk for å si det sånn. . . . Ser helt grusom ut. Men jeg får se hva som skjer når jeg er ferdig med vekt reduksjon. Håper jo på å få innvilget fjerning av overflødig hud. . . At jeg slipper betale det selv. . . . Håper at jeg får skikkelig fart igjen nå. Forventer ikke 10 kg på denne mnd, men håper jeg får litt skikkelig synlig fremgang!

aaselund

31.08.2011 kl.22:12

Så sinnsykt bra da! Jeg har også satt opp en ny plan som jeg tenker å følge, men planen min er 5 kg til jul i første omgang ^^, Skal bare spise litt mindre, sunnere og trene litt mer, så satser på at jeg klarer det.

Lavkarbotips

31.08.2011 kl.23:12

aaselund: det er da et høyst oppnåelig mål:-) tror absolutt at du klarer det;-) jeg er spent på denne mnd.selv om jeg er innstilt på at det kommer til og ta den tiden det tar med vekten, er det jo morro med resultater da:-) mest spent på om jeg får større fremgang uten søtningmiddel av noen form;-) selv om jeg bare har spist det i helgene, kan det jo være at det utgjør en forskjell og kutte det helt ut. Jeg er spent på det;-)

Ann Catharina

01.09.2011 kl.01:04

Har du gått ned 10 kg på 1 mnd? Hvordan i alle dager har du klart? Jeg vil også gå ned 10 kg. Men jeg klarer nesten ikke å slutte med godteri, må nesten ha det 1 gang i uken. Og dessuten har jeg problemer med å vite hva jeg skal spise til lunsj, for eksempel når jeg er på jobb? Har du noen tips? Jeg klarer meg godt uten poteter og brød til frokost og middag, men det e vanskelig å vite hva jeg skal spise til lunsj når jeg er på jobb, og ikke har mulighet til å steke/koke egg. Jeg har prøvd meg på å leve på lavkarbo, men skeier meg ut nesten altfor ofte.

Lavkarbotips

01.09.2011 kl.07:11

Ann Catharina: Jeg gjorde det ja, ikke nå. Men tidligere i år da jeg gikk over til ketogen kost. Jeg kan skrive hva jeg spiser på en typisk dag: Frokost: blir gjerne noen skiver ost og skinke, litt grønt. (I helgene når jeg er hjemme blir det gjerne 2 knekkebrød) Lunch er stort sett en salat med kylling, majones, isberg, paprika, agurk litt rødløk. Middag har stort dett bestått av brokkoli, blomkål, sellerirot.. kjøtt eller fisk og en feit saus til (som ikke inneholder hvetemel, eller annen stivelse til jevning). Kvelds er jeg enten for mett til å spise, eller så er det et par lavkarbo knekkebrød (hjemmelaget)

Om man skeier for ofte ut på lavkarbo, kan man oppleve at vekten står stille, eller at man går tregt ned.. I begynnelsen skeiet jeg ut annenhver uke, som en tilvenning..ville ikke være for streng i starten (klok av skade før). Men da jeg kuttet ned til ketogen kost gikk det unna:-) MEN det er viktig og bemerke seg, at alle går ikke nødvendigvis ned 10 kg på en måned bare de spiser ketogent (under 20 karber om dagen). De fleste går ned effektivt, men ikke alle som oppnår så høye tall. Jeg var jo ekstremt overvektig, og da har jo kg en tendens til å renne av, når man først har tatt grep:-)Er fremdeles over vektig etter et vekttap på totalt nesten 25 kilo.... så det sier jo litt:-)De ukes menyene jeg har lagt ut på bloggen min, de har jeg spist mye av:-) Det har vært en typisk uke for meg. Grønnsakene til middag har stort sett bestått av brokkoli og blomkål, sellerrirot... Du kan jo ta en titt på de om du vil? Samtidig er det å kutte ut sukkerfri brus, iallefall i ukendagene ganske lurt:-) Drikk mye vann, det er best for deg og kroppen. Prøv å spise så naturlig mat som mulig, med minst mulig karbohydrater. I helgene, spiser du ekte snop da, eller lavkarbo godis? Det finnes lavkarbo godis du kan lage selv for eks:-)

caro

02.09.2011 kl.22:56

Sylvi: du kan gå inn på, spis deg slank.no der får du kjøpt mat, ca490,- i uka, brød og middag

02.10.2011 kl.09:52

Hei, jeg har gått på lavkarbo en måned nå men har kanskje gått ned 1 kg.. så jeg holder nesten på å gi opp.. Men kjenner jo at klærne har blitt løsere... Er det sånn forskjell på folk altså, noen går ned 10kg og andre ingenting... :-)

Lavkarbotips

02.10.2011 kl.10:31

Anonym: Desverre er det ikke gitt at alle raser ned så mye, da det er forskjell på oss alle. Men har du prøvd og måle deg i cm? Tenker bare at det er ikke alltid at vekten er det beste verktøyet.... da man kan gå ned en god del i cm, uten at det vises spesielt på vekten:-) Tenkte bare siden du sier at klærne er blitt løsere:-) Det er jo superpositivt:-) Men er det noe i kosten du for eks kan prøve og kutte ut? Drikker du mye melk? Mye sukkerfri brus? Mye lavkarbo søtt? Hvetemel, potetmel eller maizenamel i sauser? Dette spiste jeg selv i begynnelsen av lavkarbo, for å venne meg til på en måte. Men da jeg kuttet mye av dette ut, og spiste ketogent, og ble veeeeldig obs på karbohydrater, det var da jeg begynte og miste så mye vekt på så kort tid... Gikk saktere etterhvert da, men det fungerte svært bra for meg:-) Er sånne små ting som kan finnes i kosten, som gir uheldig utslag. Men jeg tror nok at du har mistet en god del cm, og kan være greit og måle seg med målebånd.Kanskje du ser gode resultater der? :-)

27.02.2012 kl.17:23

Ketose er en livsfarlig diett som folk har fått for seg er kjempe bra. selvfølgelig, den er bra om du vil leve på sånn der "mat" resten livet. da sier jeg bare GO FOR IT. men jeg har erfaring i dette. jeg gikk på et livsstil endrings kurs som het easy life. de første ukene foregikk i ketose. for senere å spise mer normalt. jeg klarte 3 uker uten sukker, alt i ketose. jeg spiste ca. 600-700 kalorier daglig og gikk ned 7 kilo på 10 dager. jeg begynte etterhvert å sprekke. jeg spiste alt i nærheten. dette var helt ok fortalte de meg. det gjorde ingenting. men så skjedde det flere ganger. og jeg gikk saktere ned i vekt. jeg fikk dårlig tålmodighet og utviklet etterhvert bulimi. jeg ble sendt til psykolog og går enda dit. og dette er ca. 1 år siden. jeg klarte ikke spise normalt mer. jeg ødela magesyren min og har halsbrann hele tiden. jeg har også fått mangel på jern. jeg klarte ikke begynne å spise normalt på 3 måneder, og jeg gikk fortsatt opp alt igjen i løpet av de månedene. nå klarer jeg ikke gå ned i vekt mer.

ketose ødela meg helt. og jeg anbefaler folk heller å gjøre det jeg var for lat til. nemlig å spise normalt, trene ett par ganger i uken og belønne seg selv med hva enn du vil ha i helgene. og selvfølgelig ikke spise til du sprekker, men til du er mett. hadde jeg gjort det i stedet for den dyre og raske måten hadde jeg nok ikke vært der jeg er nå.

ikke fall for lavkarbo, ketose og andre lettvinte måter. de lurer deg bare i slutten når du begynner med normal mat igjen.

Lavkarbotips

27.02.2012 kl.20:12

Anonym: Først vil jeg bare si at jeg er utrolig lei meg for det du har opplevd, det unner jeg ingen å gå igjennom. Men vil bare si at jeg tror nok ikke det skyldes ketose i seg selv, tror det samme kunne skjedd på hvilken som helst "slankekur" desverre. Ser også at det var jo helt EKSTREMT lite kalorier du inntok... Sa de på kurset at du skulle innta så lite kalorier?? Det er jo overhodet ikke sunt i det hele tatt!! Ikke rart du sprakk osv....jeg har gått på "ekstrem" kurer før selv, og sprukket som bare det og lagt på meg igjen. Har stor erfaring med vektreduksjon selv, og lavkarbo er ikke en esktrem kur bare for å ha det sagt. Det er utrolig viktig å faktisk sette seg inn i hva lavkarbo er, hvordan man gjør det riktig. Det er MYE ordentlig mat man kan spise på ketogen kost. Man kan faktisk spise utrolig mye grønnsaker, selv om man er på ketogen kost. Det handler om å lære seg å sette sammen kosten riktig. Det er utrolig viktig! Jeg har lavkarbo som livsstil, trives utrolig godt og spiser helt normal mat vil jeg si. Så lavkarbo er nok ikke farlig, det som er farlig er å ta det til det ekstreme slik som du gjorde, desverre! Å ta ting til det ekstreme er ikke bra uansett hvilken mat det er snakk om. Er utrolig synd at du har fått slike problemer, virkelig trist lesning dette. Vi er mange som lever lavkarbo som livsstil, lever godt og sundt med det. En hel haug med mat man kan spise, og jeg har aldri spist under 1000 kalorier for dagen. Å ligge på 600- 700 kalorier pr dag er jo utsulting. Ikke rart man sprekker ordentlig da.... Det er aldeles ikke sundt, og det kurset høres FARLIG ut om det er på anbefaling av de dette har skjedd. Håper virkelig at du kommer deg igjen, og får det bedre!

Marie

24.09.2012 kl.19:08

Hei!

Jeg er en 19 år gammel jente som nettopp har flyttet for å studere, og lurer på om du kanskje kan hjelpe. Det å flytte hjemmefra synes jeg er vanskelig, og har derfor funnet en enorm trøst i mat. I løpet av 5 uker har jeg spist på meg 7-8 kg, og føler meg nå verre enn verst. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal gjøre for å bli "normal" igjen. Studiet er tungt og mye hjemlengsel hjelper heller ikke på. Om en måned får jeg besøk av familie, og vil gjerne ha tatt av innen den tid. Hva bør jeg gjøre?

Håper inderlig på svar!

Mvh Marie :)

Lavkarbotips

27.09.2012 kl.10:50

Marie: Jeg ser problemstillingen din, og forstår godt følelsen din! Men prøv å ikke vær for hard med deg selv, slikt kan skje oss alle og vi alle har vel vært der iallefall en eller flere ganger iløpet av livet. Det er lett å ty til mat om man ikke har det så veldig bra, og det setter jo spor. Men prøv å se litt positivt på det, du kan gjøre noe med det og det virker du motivert for også. Men det er ikke så lurt å sette et slikt "urimelig" krav til deg selv om at alt skal være borte etter en viss tid, da blir man fort lei seg om det ikke går. Men om du for eks klarer 4 kilo iløpet av denne mnd, så kan jeg nå love deg at ingen vil legge merke til de 2 ekstra kiloene når familien din kommer. Tror heller ikke at de vil tenke over slikt? Men jeg kan alikevel gi deg noen råd, og det aller viktigste er å begynne med å like deg selv. Aksepter deg selv, og ha tro på at du kan klare hva du vil. Innstil deg også på at en livsstilsendring er den riktige veien og gå, og ikke bare en kortsiktig slankekur. Lag deg endringer du kan leve med for resten av livet, og la deg selv skeie ut og ikke tenk for mye på hva du kan spise og ikke... da blir du gal:-P Vær flink pike og følg endringene dine på en ordentlig måte, og planlegg heller en helg du kan skeie ut. For eks når familien din kommer? Jeg selv har hatt stor nytte av ketose, og ligge under 20 gram karbo pr dag. Da kvitter kroppen seg som regel med en god del vann første uken..... men det varierer hvor mye vann hver enkelt kropp samler. Men du kan gå ned alt fra 1-4 kilo den første uka. Dette innebærer jo at du må følge ketose ordentlig, og det kan være litt tøft om ikke du er vant med lavkarbo. Men det er ikke umulig, og det er tøffest de første dagene. Ta en titt her for eks. om du vil ha ukesmenyer basert på ketogen kost: http://lavkarbotips.blogg.no/lavkarbo_ukesmenyer.html
Igjen vil jeg si at du ikke må være så hard mot deg selv, vekt er ikke alt her i livet heller:-) Men jeg kan jo lett sette meg inn i frustrasjonen såklart:-) Lykke til!

Marie

27.09.2012 kl.17:57

åå nå ble jeg glad! Tusen takk for tips og råd :) Jeg har nå prøvd å leve sunnere i tre dager, og føler meg allerede mye bedre. Det å vite at jeg er på rett spor hjelper mentalt! Jeg skal også ta å sjekke ut de ukesmenyene :-) Det er viktig å være realistisk å betrakte seg selv fra andre perspektiver, og jeg er fullt klar over at det finnes verre ting... men må likevel si at akkurat nå føles det her med vekt som et kjempeproblem - for meg! Igjen tusen takk for svar :D

Lavkarbotips

27.09.2012 kl.18:29

Marie: Jeg skjønner det så godt, ingen liker å gå opp i vekt, sånn er det med den saken. Det som er positivt er at du faktisk ser at det har skjedd, og tar tak, slik at det ikke fortsetter:-) Jeg var en mester på å lukke øynene for vektøkning før i tiden, den feilen kommer jeg aldri til å gjøre igjen. Jeg gjemte badevekta, og lata som det ikke skjedde... Høres jo ut som om du har det bra, og at ting går fint:-) Det er faktisk som du sier selv, man føler seg liksom automatisk så mye bedre når man lever sunt, og det er jo egentlig den største gevinsten.

Liz

04.04.2013 kl.15:47

Hei,

Kom over denne bloggen da jeg søkte på lavkarbo og ned i vekt. Jeg skal begynne på lavkarbo diett og prøve å gå ned 4 kg i 2 uker. Jeg lurer derfor om du kunne dele dine oppskrifter på frokost og middager :-) Gratulerer forresten med 10 kg lettere :-)

Liz

04.04.2013 kl.15:49

Fant oppskriftene dine til slutt, var litt raskt med å svare her :-) Ønsker deg masse lykke til videre, skal følge med bloggen videre :-)

Lavkarbotips

04.04.2013 kl.17:28

Liz:¨Takk for det, så du fant oppskrifter til slutt:-) Nå er jeg over 50 kilo lettere, og mangler siste 10 kiloene:-) Så er superfornøyd med denne livsstilen her!

Skriv en ny kommentar

Lavkarbotips

Lavkarbotips

30, Ørsta

Jeg er en jente, som er forlovet med verdens nydeligste mann. Skal blogge hovedsaklig om det å leve en lavkarbo livsstil. Målet er å bygge opp en god blogg, med gode lavkarbo tips, og ikke minst mange oppskrifter.Jeg har mistet over 50 kilo ved å legge om livsstilen min, helt uten slankeoperasjon. Å blogge om lavkarbo vil gi god inspirasjon for meg selv, og forhåpentligvis også for andre. Jeg er ingen direkte spesialist, men deler mine egne personlige erfaringer. Det kan godt dukke opp noen innlegg i ny og ne om helt andre ting også:-)Håper du finner noe du får nytte av. Spørsmål til meg, eller sponsor henvendelse? Jeg kan kontaktes på lavkarboforlivet@live.no

alleoppskrifter.no

Kategorier

Arkiv

hits