Mårpølse med "potetsalat!

Her kan du bruke hvilken pølser du vil, fritt frem. Men se litt etter karbo innholdet, for dette kan variere veldig fra pølse til pølse. Jeg er ikke en stor pølsespiser, men det hender. Men den pølsen jeg spiste idag er svært kjøttrik, og usikker på karboinnholdet i den. Men jeg vet at det er kvalitet, og antageligvis mindre karbo enn mange andre pølser. Mårpølsa jeg har spist idag er fra Brudevoll, utrolig god! Den er ikke så hard som andre mårpølser kan være heller:-)

Til denne laget jeg "potetsalat" av sellerirot, det er første gangen jeg gjør. Men har tenkt på det leeeeeenge, så nå var det på tide å teste ut. Så her kommer oppskrift til dere, litt sånn ca. mål her. Da jeg ikke måler, men smaker meg frem.. Råder egentlig andre til å gjøre det samme, da får man best mat:-)

"POTETSALAT"  (1 pers)

Du trenger:

 • 100 gram sellerirot
 • 40 gram majones
 • 1 ss sæter rømme
 • Litt sitron
 • 20 gram rødløk
 • 1 god klype gressløk
 • Smak til med kvernsalt og kvern pepper, chili og estragon.

 

Gjør slik:

 • Kutt opp selleriroten i firkanta terninger.
 • Kok sellerien mør i vann, kok i minst 20 minutter.
 • Mens selleriroten koker blander du sammen rømme og majones.
 • Skjær opp rødløken.
 • Bland i rødløk, salt, pepper, krydder for øvrig og en skvis sitronsaft.
 • Smak deg frem, og klipp opp i en god klype med fersk gressløk. Du kan bruke tørket om du vil.
 • Når selleriroten har kokt seg mør, siler du av vannet og lar selleriroten ligge i silen til den har kjølnet.
 • Når den har kjølnet (bruk den gjerne litt lun), blander du den i "dressingen" du har laget.
 • Brukes til all mulig grillmat:-)
 • Det er en fordel å lage dressingen først, da er det mye lettere å smake seg frem til sånn man vil ha den. Så er den ferdig på en måte, og du kan bare blande inn selleriroten på slutten.

 

Bilder:

001 (640x480)

002 (640x480)

003 (640x480)

Smak hele veien til du er fornøyd når du lager dressingen til salaten. Denne her dressingen kan du jo også lage mye av, og bruke dressingen alene til salat eller lignende. Muligheten er mange:-)

005 (640x480)

012 (640x480)

Jeg koste meg til middag iallefall!

014 (640x480)Til slutt kan jeg si min mening om denne salaten her! Jeg synest den var god, jeg kommer absolutt til å bruke denne i grill sesongen:-) Den ble ikke helt slik jeg forestilte meg, selleriroten ble litt "smakløs" på en måte. Men det var veldig godt, men smaker ikke helt likt vanlig potetsalat. Når det er sagt, så savner jeg absolutt ikke poteten i den. Dette mener jeg er en fullgod erstatning, du kan også bruke andre ting opp i denne "dressingen". Bruk blomkål skjært i skiver om du vil, bruk gjerne purreløk, vårløk etc etc.. Du bestemmer hvilken salat du vil lage ut av denne her. I prinsippet kan du jo også putte opp i rå grønnsaker som paprika, agurk, løk, vårløk osv og lage en grillsalat av det med samme dressing...

Nå skal jeg late meg på sofaen:-P Gått i feriemodus et par dager før tiden! :-) 

7 kommentarer

Elin

02.04.2012 kl.17:13

Den ble sikkert god :-) Jeg har blanda blomkål,selleri og sqash og brukt til "potet"salat. Og det var min salat som fikk bein å gå på, ikke den vanlige. Får du tak i jordskokk,er det kjempegodt å bruke også :-)

Lavkarbotips

02.04.2012 kl.17:23

Elin: Ha ha ha:-) Ja, det tenker jeg:-) Det er jo faktisk maaaange som bare elsker lavkarbo maten når de først får den på bordet! Av og til kan det jo også være folk som er "motstander" av lavkarbo, eller fnyser av det der imellom, når de spiser noe uten at de vet at det er lavkarbo elsker de det:-) Hadde de visst at det var lavkarbo på forhånd hadde kanskje pipen hatt en annen lyd:-P Det er jo utrolig morro da, he he he:-) Jordskokk har jeg hørt utrolig mye bra om, jeg har ikke kommet så langt som å prøve det enda. Jeg er treg av meg:-P Men jeg skal jammen meg se etter det over påsken;-)

Synnøve

02.04.2012 kl.17:25

Takk for tipset!

Ett godt alternativ til potetsalaten, synes jeg!

Jeg liker å ha noe som metter ved siden av f.eks grillmaten- ikke bare salat:) Så dette skal jeg prøve ut!

Lill-Tove

02.04.2012 kl.19:13

Bare et lite spm Elin: Når du brukte sqash, kokte du den på forhånd???

Jeg er ikke så erfaren med bruk av sqash ennå..... :D

Lavkarbotips

02.04.2012 kl.20:02

Synnøve: Ja, det er herlig med en erstatning for potetsalat:-) Jeg savner ikke potetene i denne, men neste gang kan jeg tenke meg å ha litt ekstra grønnsaker opp i. I tillegg til selleriroten, så blir det enda mere smak i den:-)

Lise

03.04.2012 kl.00:50

Denne salaten skal jeg absolutt teste ut :)

Lavkarbotips

03.04.2012 kl.16:34

Lise: Ordentlig deilig med en grillsalat! Og den kan jo fint lages uten poteter, savner ikke poteten i den egentlig. Går helt fint uten! Selv om jeg liker vanlig potetsalat også da... :-)

Eva Angelica Enoksen

27.03.2014 kl.20:45

Hardkokt egg kan sikkert også erstatte potet i potetsalaten. Da får man en slags eggesalat i steden, men det er minst like godt som potetsalat.

Lavkarbotips

27.03.2014 kl.21:41

Eva: Eggesalat er jo kjempegodt det, og ekstra godt med sprøstekt bacon. nam nam :-) Jeg tror du har rett i at det passer til grillmat også :-)

Skriv en ny kommentar

Lavkarbotips

Lavkarbotips

31, Ørsta

Jeg er en jente, som er forlovet med verdens nydeligste mann. Skal blogge hovedsaklig om det å leve en lavkarbo livsstil. Målet er å bygge opp en god blogg, med gode lavkarbo tips, og ikke minst mange oppskrifter.Jeg har mistet over 50 kilo ved å legge om livsstilen min, helt uten slankeoperasjon. Å blogge om lavkarbo vil gi god inspirasjon for meg selv, og forhåpentligvis også for andre. Jeg er ingen direkte spesialist, men deler mine egne personlige erfaringer. Det kan godt dukke opp noen innlegg i ny og ne om helt andre ting også:-)Håper du finner noe du får nytte av. Spørsmål til meg, eller sponsor henvendelse? Jeg kan kontaktes på lavkarboforlivet@live.no

alleoppskrifter.no

Kategorier

Arkiv

hits