Lavkarbo karamellpudding!

Dette vil du ikke gå glipp av, det kan jeg love deg, spesielt om du er en karamellpudding elsker. Så lett å lage, og denne er veldig lavkarbo vennlig. Det er litt h-melk i den, men det får tåles. Er 3 dl. i hele puddingen, men jeg foretrekker en fløte/melk blanding. Tror denne lett blir litt for feit med bare fløte, dette er jo ikke noe man spiser hver dag så litt melk tror jeg de fleste kan tåle. Så sant du ikke har allergier eller noe såklart. Å lage karamellpudding tar litt tid, men det er langt fra vanskelig. Det som tar tid er steikingen i ovnen, den skal steikes i vannbad i ca. 1,5 time. Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves :-) Når det gjelder denne karamellpuddingen, er det MYE sannhet i de ordene!

LAVKARBO KARAMELLPUDDING!

Ca. 1 dl tagatesse til karamell.

Pudding:

3 dl. H-melk
3 dl. Fløte
30 gram tagatesse
1/2 vaniljestang
3-4 Egg (4 om eggene er små)

Fremgangsmåte:

1. Ta tagatessen du skal ha til karamell i en kjele, ha ørlite vann sammen med den. Ca. 0,25 dl vann, rør rundt og pass på så den ikke svir seg. Når den begynner å bli brun er det kort vei til svidd, ikke snu ryggen til.
2. Hell den gyldenbrune karamellen opp i bunnen av en brødform. Trenger ikke dekke hele bunnen, det ordner seg selv under steking.
3. Pisk eggene lett sammen i en bakebolle, kok opp fløte/melk, tagatesse og vaniljestangen. Skrap ut frøene og ha hele stangen sammen med også.
4. Kjøl ned melkeblandingen, når den er lunka kan du piske den inn i eggene. Pisk godt sammen, og hell blandingen GJENNOM en sil og opp i formen. Ikke glem å sil blandingen, skal du ha en god pudding må du få ut de eggetrådene ol.
5. Stek puddingen i vannbad, ca. 1,5 time på ca. 110 grader. Ikke bruk noe særlig varmere ovn, den skal steike lenge på lav temp. Har du for høy temp. får du huller i puddingen, puddingen skal være slett og myk. Følg med mot slutten, den er klar når den fremdeles skjelver men har begynt å fastne. Den stivner mere etter at den har stått i kjølen, gjerne over natta.
6. Skjær rundt kantene på formen, velv puddingen på et fat. Du kan gjerne prøve å helle av litt av karamell sausen som kommer opp, før du velver den. Eller så må du ha litt kanter på fatet, slik at det ikke renner over. Server med krem og bruk karamell sausen som kommer av det i bunnen.

Første steg altså, lag karamell og fyll ned i formen.

Gjør klar egg og kok opp fløte/melk blanding.

Her ser du det du ikke vil ha med...

Ferdig pudding... Den fikk litt farge på toppen, men det gikk helt fint. Kunne sikkert tatt den ut litt før :-)

Utrolig god og veldig vellykket, oppskriften passer helt perfekt til en slik vanlig brødform. Det er dessert til iallefall 5 stykker, det spørs hvor store prosjoner dere spiser. Denne er GOD så jeg ville tatt i litt :-)
Nytes sammen med en god kopp kaffe, nyt desserten med verdens beste samvittighet!
Her har vi dessert imorgen også, helt greit det, for dette var virkelig snadder.
Da vet dere hva desserten blir neste helg ikke sant? Karamellpudding ala Lavkarbotips ;-)

5 kommentarer

Levepositivt

27.01.2014 kl.16:16

Hei, kom over din blogg da jeg lettet etter oppsrkifter på godiser når man slanker seg.) Fant deg, å linket deg.. Håper det var ok?

Lavkarbotips

27.01.2014 kl.16:24

Levepositivt:

Lavkarbotips

27.01.2014 kl.16:24

Levepositivt: Tusen Takk det er såklart helt i orden ;-)

Lara

11.02.2014 kl.18:29

Jeg forstår ikke det helt med vannbad? Hva skal formen legges i, et større form med vann? Og blir ikke dette veldig vanskelig i ovnen?

Lavkarbotips

13.02.2014 kl.09:24

Lara: Om du tar en dyp langpanne, fyller den med vann (ikke helt opp da, men godt over halvfull med vann) så har du puddingen opp i brødform. sett forma med puddingen opp i langpanna med vann, voila, da har du vannbad ;-) Så steker du puddingen slik som står i oppskrifte. Så det er egentlig ikke verre enn det ;-)

Lara

13.02.2014 kl.17:48

Ok tusen takk:) var litt usikkert hvordan jeg gjør dette på ovn vannbad. Skal nok prøve den veldig snart ser godt ut :D

Lavkarbotips

13.02.2014 kl.18:37

Lara: Skjønner det, er lov å spørre vet du :-) Ingenting er dumt å spørre om! Den er veldig god, så det anbefaler jeg ;-)

Skriv en ny kommentar

Lavkarbotips

Lavkarbotips

30, Ørsta

Jeg er en jente, som er forlovet med verdens nydeligste mann. Skal blogge hovedsaklig om det å leve en lavkarbo livsstil. Målet er å bygge opp en god blogg, med gode lavkarbo tips, og ikke minst mange oppskrifter.Jeg har mistet over 50 kilo ved å legge om livsstilen min, helt uten slankeoperasjon. Å blogge om lavkarbo vil gi god inspirasjon for meg selv, og forhåpentligvis også for andre. Jeg er ingen direkte spesialist, men deler mine egne personlige erfaringer. Det kan godt dukke opp noen innlegg i ny og ne om helt andre ting også:-)Håper du finner noe du får nytte av. Spørsmål til meg, eller sponsor henvendelse? Jeg kan kontaktes på lavkarboforlivet@live.no

alleoppskrifter.no

Kategorier

Arkiv

hits