Slurver du eller til og med er redd grønnsaker?

Dere, jeg vil skrive litt om dette her. Jeg vet nemlig det er mange som slurver med dette, og kanskje til og med er REDD for grønnsaker.

Mange som er nybegynnere på lavkarbo, kan lett bygge opp en slags frykt for alt som har karbohydrater i seg. For å gjøre en ting helt klart, lavkarbo betyr IKKE null karbo. For det andre, man bør ikke ha angst for karbohydrater og iallefall IKKE for grønnsaker.

Det er lett å falle i fella og bare spise kjøtt og fett, og droppe grønnsakene. Men vi trenger faktisk grønnsaker, og ikke minst så smaker jo grønnsaker godt. Noen bygger opp en frykt for grønnsaker som har over en viss mengde karbohydrater, og velger bare de som har aller aller minst.

For å være helt ærlig så får jeg nesten hakeslepp av å lese at noen har ANGST for å spise løk for eks. Eller at de får fnatt fordi de merker at den grønnsaken de har spist hadde OVER 5 gram karbohydrater pr. 100 gram. Jeg mener at man absolutt ikke bør spare på grønnsakene, er det en ting man bør være raus med så er det nettopp det som er grønt. Der får vi fiber ifra, noe som vi faktisk trenger. (Ikke rart en del sliter med diaré, sorry ordbruken). Men spiser man lite og ingenting som inneholder fiber, er det faktisk kort vei til renneræv for de fleste :-)

Paranoia for ting som er grønt, er ikke hensiktsmessig. Det er gode næringsstoffer i grønnsaker, som man faktisk trenger. Veien er kort til alvorlige mangler av både det ene og det andre, om man ikke spiser nok av sånt.

Personlig synest jeg at en middag uten grønnsaker ikke er noe særlig, og jeg er iallefall ikke redd for grønnsaker. Men jeg har også vært en usikker nybegynner, hvor jeg nesten fikk angst for å bruke samme panna jeg hadde kokt poteter til gubben i, til saus for meg. Selv om den var vaska.....
Herregud, det høres helt sykt ut ja, men karbofrykten kan ta overhånd om man er usikker. Det er tross alt forskjell på karbohydrater, og grønnsaker ER NØDVENDIG.

Ikke dropp det, eller vær redd. Unngå poteter, gulrøtter og kålrot... da er du som regel ganske safe på resten. Enkel huskeregel, over jorden grønnsaker er bra, under jorden bør man begrense. Med unntak av sellerirot, jordskokk ol. Som er lav på karbohydrater. Bruk fantasien, lek deg med grønnsaker og lag fantastiske måltider. Ikke vær redd, og nyt den fargerike maten :-)

Såklart er det mulig å bare velge grønnsaker med lavest mulig karboinnhold, men spar ikke på det :-) Det finnes mye å velge mellom for de som vil begrense det mest mulig, salater, tomat, paprika, agurk, blomkål, brokkoli, squash, sopp av alle slag for å nevne noe. Jeg velger fritt, utenom de verstingene under jorden.

Grønnsaker trenger man, ferdig prata! ;-)

Ingen kommentarer

Victoria Wisløff

07.08.2014 kl.23:26

Håper du får en finfin morgendag! :)

Skriv en ny kommentar

Lavkarbotips

Lavkarbotips

31, Ørsta

Jeg er en jente, som er forlovet med verdens nydeligste mann. Skal blogge hovedsaklig om det å leve en lavkarbo livsstil. Målet er å bygge opp en god blogg, med gode lavkarbo tips, og ikke minst mange oppskrifter.Jeg har mistet over 50 kilo ved å legge om livsstilen min, helt uten slankeoperasjon. Å blogge om lavkarbo vil gi god inspirasjon for meg selv, og forhåpentligvis også for andre. Jeg er ingen direkte spesialist, men deler mine egne personlige erfaringer. Det kan godt dukke opp noen innlegg i ny og ne om helt andre ting også:-)Håper du finner noe du får nytte av. Spørsmål til meg, eller sponsor henvendelse? Jeg kan kontaktes på lavkarboforlivet@live.no

alleoppskrifter.no

Kategorier

Arkiv

hits