Forståelse og innrømmelser!

Det er ikke alltid like lett, det kan jeg skrive under på! Etter godt over 3 år med min reise mot et lettere liv, føler jeg fremdeles at jeg jager rundt på jakt etter den perfekte kroppen. Eller, det som for MEG ville vært perfekt.
Jeg begynner å innse for meg selv at jeg neppe blir sånn perfekt som JEG vil, og det smerter litt i hjertet mitt.

Men når man tenker etter, hva er det som ER perfekt da? Og må jeg være det, og ikke minst er det MULIG å være det ? Nei, det er jo ikke det...

Det slår meg inne i hjertet mitt, at hele livet har jeg gått rundt og ikke følt at jeg har vært godt nok. Hele livet har jeg prøvd å bli en annen, enn akkurat den jeg er. Altså, jeg kan innrømme det for dere... Det er noe DRITT å leve med sånne følelser, at man aldri i verden blir god nok. For meg går det mest på utseende mitt og min egen kropps størrelse.
Jeg har kommet langt, men hadde dere kjent meg personlig hadde dere VISST at jeg sjeldent stråler. Jeg stråler som regel ikke av selvtillit, og godfølelse i egen kropp. Jeg har gode dager, hvor jeg bare føler meg vel. Men jeg må innrømme at jeg sliter veldig med å kvitte meg med de følelsene der. Det er kanskje ikke så rart, når jeg har levd i nesten 30 år med dem. Ja, da er det ikke bare å trykke på en knapp liksom...

Jeg følger ei jente på instagram, anbefaler for øvrig alle andre også til å lete henne opp. Hun kaller seg @fra_feit_til_heit og før noen kritiserer navnet (som jeg vet hun har slitt litt med), så er det selvironi på høyt plan! :-)

Poenget her er at hun er på akkurat samme reise nå som jeg har vært, hun er ikke kommet like langt som meg enda, MEN tro meg-hun kommer akkurat dit hun vil. Hun er fantastisk og hun virkelig stråler, hun lyser selvtillit og er alltid like sprudlende på bilder. Jeg har så stor respekt for henne, og jeg kunne ønske jeg bare hadde 1/4 av hennes utstråling. Nå må det kanskje sies at hennes sterke utstråling er en sjeldenhet nesten, det er svært sjeldent jeg ser noen som har en så sterk og fin utstråling. Men hun er rett og slett et stort forbilde for meg, hun viser for alle at man bare skal gjøre som man føler for.

Jeg har akkurat de samme tankene/verdiene som henne, men jeg klarer ikke leve dem ut selv. Jeg er kanskje flink til å råde andre til det, men når det kommer til meg selv fryser jeg til.

Jeg har bada EN gang i sommer, og da har ikke jeg bada offentlig på mange mange år. Tror dere jeg nøt det? Njaaaei, jeg følte meg slett ikke bekvem i badetøyet. Som for øvrig ikke var badetøy... det var en kort sort shorts, og en sort topp... som jeg panikkhandla fordi det var så varmt, og jeg følte jeg MÅTTE bade.

Heldigvis var min bedre halvdel med å bade, det lettet litt på trykket... og når vi var I vannet, ja da var det bare nydelig og koselig. Turen ned til vannet og opp igjen, var jævlig. Men jeg er flink på å skjule det kan man si, selv om innsiden min er kaos.

Så hva gjør man da for å komme ut av dette hullet med destruktive tanker, trodde helt ærlig at slikt skulle skje automatisk etterhvert. Men det lærte jeg egentlig ganske fort, at det gjør det ikke.

Det å bli slankere gjør deg ikke mere lykkelig, da vet dere det... Slankere, betyr ikke lykkerligere!
Slankere betyr lettere hverdag på uendelig mange måter, men lykken/følelsene må man finne på andre måter. Etter over 30 år av mitt liv med å føle meg mislykka, er det kanskje på tide og forsone meg med egen kropp. Godta at sånn er jeg bare, og fokusere på sunnhet. Derfor avslutter jeg med en linje fra en sang til Ole Ivars av alle ting....

En får væra som en er, når en itte vart som en sku ;-)

Ingen kommentarer

Izayoi

15.08.2014 kl.11:40

Jeg tror det er mange av oss som er der. Jeg har nå kommet fram til at den perfekt kroppen er bare noe tull, ettersom alle kropper er forskjellige :) Man kan drømme om det ene og det andre, men her om dagen realiserte jeg at jeg nå veier like mye som jeg gjorde da jeg var 19, men kroppen min er langt fra lik. Jeg kommer for helvete ikke inn i den buksa jeg gjorde da, samme pokker hva pilen på vekta sier.

Så da fant jeg ut at jeg fikk bare være fornøyd med meg selv som jeg er, om andre ikke er enig, så får det være deres problem og ikke mitt :D

Lavkarbotips

15.08.2014 kl.11:52

Izayoi: kloke ord, og ja... kroppen forandrer seg jo, det er helt sikkert! Men å være fornøyd med seg selv er ikke lett, jeg prøver... enkelte dager lykkes jeg, andre absolutt ikke!

Skriv en ny kommentar

Lavkarbotips

Lavkarbotips

31, Ørsta

Jeg er en jente, som er forlovet med verdens nydeligste mann. Skal blogge hovedsaklig om det å leve en lavkarbo livsstil. Målet er å bygge opp en god blogg, med gode lavkarbo tips, og ikke minst mange oppskrifter.Jeg har mistet over 50 kilo ved å legge om livsstilen min, helt uten slankeoperasjon. Å blogge om lavkarbo vil gi god inspirasjon for meg selv, og forhåpentligvis også for andre. Jeg er ingen direkte spesialist, men deler mine egne personlige erfaringer. Det kan godt dukke opp noen innlegg i ny og ne om helt andre ting også:-)Håper du finner noe du får nytte av. Spørsmål til meg, eller sponsor henvendelse? Jeg kan kontaktes på lavkarboforlivet@live.no

alleoppskrifter.no

Kategorier

Arkiv

hits