8 grunner til selv-sabotasje!

Det er ufattelig lett å drive selv-sabotasje og finne en drøss med dårlige unnskyldninger, når man skal endre egen livsstil. Jeg vil i dette innlegget ta for meg noen av de vanligste unnskyldningene man har, som fører til selv-sabotasje!

1. Jeg starter på mandag!

Denne mandags greia er bare tull, hvorfor ikke starte hvilken som helst dag? Denne mandags greia kan nemlig også føre til ENDA større selv-sabotasje, som blir neste punkt.

2. Du faller for fristelsen en onsdag, og lager en unnskyldning om at alt nå er ødelagt for resten av uka. Du lover deg selv å starte påfølgende mandag, igjen!

Dette med at man må starte på nytt på mandager er den største fellen du kan gå i, når det kommer til selv-sabotasje. Du vil neppe få helt perfekte uker, spesielt i starten. Om du da føler du MÅ ha perfekte uker for at det skal være vits i å holde på. Ja vips, da befinner du deg straks i fellen som mandags slankeren. Ingenting er perfekt hele tiden, og det MÅ ikke være mandag for å starte igjen. Det kan like godt være påfølgende dag :-)

3. Dette får jeg ikke til!

Det med at du ikke får til er bare tull, det er rett og slett destruktivt å tenke på den måten. Vil du sabotere deg selv, er du garantert å lykkes med det om du tenker slik. Finn frem selvtilliten, les deg opp til kunnskap, gjør ditt beste og det er godt nok. Husk også at øvelse gjør mester, kunnskapen kommer til mens man lærer sies det :-)

4. Jeg gått ned 6 kg men vekta har ikke rikket seg på 3 uker, dette er gidder jeg ikke mere!

Tenk på de 6 kg du faktisk HAR gått ned, gir du opp har du iløpet av kort tid sabotert alt du faktisk har oppnådd. Å gå nedover i vekt er ikke gjort på null komma niks, det tar TID. At det stopper opp til tider er normalt, gir du opp kommer du iallefall ingen vei videre. Om man bare kunne svinge en tryllestav og BOOOOM, der var man 15 kg lettere.... ville nok samtlige gjort det. Men det er jo ikke sånn det funker, heldigvis kan man nesten si :-)

5. Jeg har drøssevis av selskap forran meg, eller andre ting på planen. Er nok best jeg venter til det passer bedre!

Tenker man sånn vil man aldri starte, det vil aldri passe... Hva så om ikke alt blir helt perfekt, hva så om du unner deg en kakebit i et eller flere selskap? Det er tross alt helheten som teller her, ikke hva du gjør i selskap eller lignende. Vi har alle travle liv, og det beste er å bare hoppe i det :-)

6. Jeg vil nok savne...... altfor mye!

Dette er en superdårlig unnskyldning, klart du vil savne noe. Men når man ønsker et sunnere liv, må man regne med å savne noe. En gledelig nyhet er derimot at nye vaner etableres fort! Etterhvert kan du jo også unne deg å skeie ut litt med det du savner, sånn av og til. Bli ikke overrasket om du da savner den nye maten din :-)

7. Ja men, jeg liker ikke!

Det er ALLTID noe du liker, en livsstil består aldri av kun en type mat. Lavkarbo for eks. består av uendelig mye forskjellig, et hav av muligheter.

8. Jeg har bare dårlige gener, som gjør meg overvektig!

Vel, jeg tror ikke helt på det. Noen har lettere for å legge på seg enn andre, helt klart! Jeg er en av dem... Men man kan styre dette ved å spise sunt og riktig for egen kropp! Hjelper ikke å stappe seg full i drittmat, for så å skylde på egne gener.

Man kan sikkert finne en haug med andre dårlige unnskyldninger, som også fører til selv-sabotasje. Dette er noen av dem, som jeg tror mange kjenner seg igjen i. Ingenting er perfekt, men det hjelper ikke å begrave seg i dårlige unnskyldninger.

Cut the crap, og kom i gang! :-)


#livsstil #sunnlivsstil #lavkarbo #mat #trening #kosthold

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lavkarbotips

Lavkarbotips

31, Ørsta

Jeg er en jente, som er forlovet med verdens nydeligste mann. Skal blogge hovedsaklig om det å leve en lavkarbo livsstil. Målet er å bygge opp en god blogg, med gode lavkarbo tips, og ikke minst mange oppskrifter.Jeg har mistet over 50 kilo ved å legge om livsstilen min, helt uten slankeoperasjon. Å blogge om lavkarbo vil gi god inspirasjon for meg selv, og forhåpentligvis også for andre. Jeg er ingen direkte spesialist, men deler mine egne personlige erfaringer. Det kan godt dukke opp noen innlegg i ny og ne om helt andre ting også:-)Håper du finner noe du får nytte av. Spørsmål til meg, eller sponsor henvendelse? Jeg kan kontaktes på lavkarboforlivet@live.no

alleoppskrifter.no

Kategorier

Arkiv

hits