Kunsten å bli mett :-)

Jada, på lavkarbo trives jeg og mange andre veldig bra. En av grunnen føler jeg er at man kan spise seg god og mett, og slippe å kjempe mot en stadig gryende sult. Min store utfordring med mye karbohydrater i kostholdet, er nettopp det at jeg stadig blir sulten. Selv om jeg har spist et godt måltid, kommer sulten/lysten på mer ganske kjapt i retur.

På lavkarbo finnes ikke dette problemet for meg (og mange andre), det handler jo definitivt mye om blodsukker her. Stabilt blodsukker, gir lenger metthetsfølelse. Mens et blodsukker som svinger kraftig, trigger til sult med en gang det daler ned igjen.

Lavkarbo betyr ikke for meg null karbo, det gjør det ikke for de fleste andre heller. Det betyr heller at jeg velger smartere, og finner den type mat kroppen min synest er ok. Ikke minst mat som kroppen min holder på, og ikke gjør meg konstant sulten. Disse lavkarbo brødskivene her, holder meg mett leeeeenge. Det er ikke null karbo, men det er et bedre balansert brød som heter fiber og frø. Min kropp synest dette er et bra brød, ketose fantaster vil nok ikke røre det med ildtang :-) Men min kropp tåler det, jeg spiste dette halv tre, nå er klokken snart halv fem. Det er altså to timer siden sånn ca. og kroppen min er fremdeles svært fornøyd. Jeg har alltid godt med fettrikt pålegg når jeg spiser dette brødet, og det er veldig sjeldent jeg faktisk spiser tre skiver. Men idag ble det rett og slett middagen min på en måte, jeg var lat.... Men av og til er det ok med sånne løsninger :-) På skivene her har jeg to med masse italiensk salat (både under og over skinka). Den andre er det rikelig med majones på og leverpostei. Det er jo helt klart at dette metter, men hadde det vært et tradisjonelt grovbrød hadde jeg nok allerede vært skamsulten igjen. Eller forferdelig sugen på noe søtt....

Å velge mat som kroppen føles bra på, er det beste du kan gjøre for deg selv. Det er en sann glede og faktisk kunne spise seg mett, og holde seg mett lenge. Uten behov for å stadig småspise, det er rett og slett slitsomt. Småspising er heller ikke bra for tennene, og ofte blir Småspisingen noe søtt om det er sånt man er fysen på. Og det er det jo ofte, om det er blodsukker dropp det er snakk om.

Dere, jeg er forferdelig studie lysten nå. Skal ringe NAV imorgen, for å be om samtale med saksbehandleren min. Men uansett hva han sier, kommer jeg til å gjøre det! Men jeg vil sjekke litt rundt først, så jeg ikke bare hopper på og så har jeg kanskje krav på noe. Jeg kommer til å starte med et forkurs i anatomi og fysiologi, siden jeg har forstått det er lurt. Skal studere på nettet, og har mest sannsynlig pekt meg ut skolen som er PERFEKT for meg. Jeg kommer til å skrive om min vei til å bli kostholds veileder her på bloggen, for å holde dere oppdatert underveis. Jeg kjenner sommerfuglene i magen, så jeg vet det er rett.

Føler brikkene faller på plass for meg nå, tror det er dette jeg er ment for å jobbe med rett og slett!

2 kommentarer

Lene

18.08.2014 kl.20:24

Hei

Lurer på hva slags brød du spiser? Er dette kjøpt eller hjemmebakt? Har du evt tips til bra brød som man kan få kjøpt i vanlige dagligvare forretninger? :-)

Lavkarbotips

19.08.2014 kl.14:32

Lene: Dette er kjøpe brød, Fiber og Frø som det heter, er kjøpt på coop :-)

Lavkarbotips

19.08.2014 kl.14:32

Lene: Dette er kjøpe brød, Fiber og Frø som det heter, er kjøpt på coop :-)

Skriv en ny kommentar

Lavkarbotips

Lavkarbotips

31, Ørsta

Jeg er en jente, som er forlovet med verdens nydeligste mann. Skal blogge hovedsaklig om det å leve en lavkarbo livsstil. Målet er å bygge opp en god blogg, med gode lavkarbo tips, og ikke minst mange oppskrifter.Jeg har mistet over 50 kilo ved å legge om livsstilen min, helt uten slankeoperasjon. Å blogge om lavkarbo vil gi god inspirasjon for meg selv, og forhåpentligvis også for andre. Jeg er ingen direkte spesialist, men deler mine egne personlige erfaringer. Det kan godt dukke opp noen innlegg i ny og ne om helt andre ting også:-)Håper du finner noe du får nytte av. Spørsmål til meg, eller sponsor henvendelse? Jeg kan kontaktes på lavkarboforlivet@live.no

alleoppskrifter.no

Kategorier

Arkiv

hits