På tide å bli en bedre blogger!

Det er ikke alltid jeg føler meg som en god blogger, desverre! Jeg har falt litt i fella "mobil blogging", tror det mest er fordi det er så enkelt og behagelig. Det er særdeles enkelt, men om man skal være ærlig så blir jo ikke bildene som kommer på bloggen noe bra i det hele tatt. En stor del av det å være en god blogger, vil jeg mene er gode bilder. Nå er ikke jeg en god fotograf, desverre. Men om jeg øver meg mye, må jeg jo bli bedre og bedre vel? Jeg har jo et speilrefleks kamera, som jeg lenge har ønsket meg. På tide å bruke det flittigere, øve meg og prøve å få frem gode bilder. Når jeg titter på andre blogger, så er det ufattelig mange fine bilder de har. Det er mye jobb i å bli en god blogger, på alle måter. Jeg har ikke følt meg god nok lenge nå, jeg har følt meg mindre verdig i mine lesertall. Det vil si at jeg ikke har følt at jeg fortjener å ha så mange lesere... Dette høres kanskje rimelig dumt ut for mange, men jeg har følt det sånn. Jeg vil mer enn noe annet at bloggen min skal vokse seg større og større, men for å få det til må jeg starte med meg selv egentlig. For å evt. klare å få flere lesere, ja da må jeg jo starte med meg selv. Ikke det at jeg ikke synest jeg har mange nok lesere fra før av, jeg er vel egentlig bortskjemt. Men det ligger i mennskets natur, man vil alltid bli bedre og føler at man bli bedre.

Det er imidlertidig mye jeg er fornøyd med også, jeg føler jeg gjør en viktig jobb med å kunne hjelpe og motivere andre. Jeg føler jeg skriver bra (stort sett), føler jeg er så ærlig som jeg kan få blitt. Det er lite jeg skjuler, og spørr noen etter hjelp prøver jeg å svare så godt som jeg kan. Motivasjonen til å bli en enda bedre blogger kom egentlig snikende i vår, da jeg følte jeg hadde kjørt meg litt fast i et dårlig spor. Latskap med mobil blogging, og så som så bilder. Jeg ønsker at bildene på bloggen skal være bra kvalitet, for om man skal være ærlig så er jo bildene en stor del av inntrykket på en blogg. Jeg kan ikke gjøre noe med at jeg foreløpig er en smule dårlig på motiver, dårlig på vinkling og ikke helt har taket på det. Det jeg kan gjøre noe med, er å slutte å bruke kamera på mobilen og blogge der ifra. Bruke speilrefleksen, lese meg opp, bli bedre og bedre. Ikke minst så blir jo kvaliteten bildemessig, med en gang tusen ganger bedre bare ved å faktisk bruke speilrefleksen.

Fra nå av er det blogging fra datamaskinen som gjelder (mest), det er mere jobb og det tar mere tid. Samtidig tror jeg at bloggen blir bedre om jeg gjør det på denne måten, så da får jeg hive meg i gang.

Dagen min starter alltid med kaffe, jeg tror ikke jeg kan klare meg uten lenger. Litt morsomt å tenke på, da jeg først begynte med kaffe da jeg var 29 år tror jeg. Altså ikke lenge siden, men har blitt en vane og jeg er vel herved avhengig for lengst! For øvrig ser jeg det kan være lurt å finne frem neglelakk fjerneren, herregud.... :-)Idag er det særdeles grått ute altså, så da varmer kaffekoppen ekstra godt. Innetrening er en rimelig smart oppfinnelse i sånt vær, noe jeg skal i gang med nå snart. Ræva mi har ikke kommet i gir etter turneen enda, men idag skal den sparkes i gir. Blir omtrent som den trege giren på bilen vår, den som ikke vil den skal! Begynner litt mykt, pialtesball. Styrketrening med egen kroppsvekt enkelt og greit, tenkte å avslutte med burpees for å få hjertepumpa til å slå ordentlig godt. Men det blir nok neppe 100 burpees, slik jeg klarte for litt over en mnd siden. Blir en smule spennende og se hvor mye formen har tapt seg, men et sted må man begynne igjen. Det er tross alt ikke noe kappløp dette her, det handler om å holde meg i noenlunde ok form. Det handler ikke om å være bedre enn alle andre, takk og lov. Hadde det vært poenget, tror jeg at jeg hadde hatt en heltidsjobb på livsstid :-)

Spiste frokost ekstremt seint idag, det er egentlig ganske rart. Siden jeg ikke hadde spist noe siden klokken var 14.30 igår... dere så kanskje "middagen" min igår? Det var altså tre stykk lavkarbo brødskiver, og det er brødet som heter "Fiber og Frø", det er kjøpt ferdig på Coop. Jeg får alltid spørsmål om hvilke brød det er jeg spiser, og jeg spiser ofte de ferdiglagede fra butikken. Kroppen min tåler de godt og trives med det, da er det for min del greit. Frokosten her er to skiver, noe som bruker å være normalt for meg. På kvelden spiser jeg gjerne noe annet som ikke inneholder brød, men av og til blir det brød. Det varierer litt mere, frokosten er stort sett det samme. Dette brødet inneholder rett i underkant av 20 gram karbo pr. 100 gram brød. For de på ketose er nok det utelukket, for meg er det helt fint. Føler jeg hele tiden må presisere det, for jeg har fått en del spørsmål om jeg kan kalle dette lavkarbo.... Ja, det kan jeg :-) For meg er det perfekt balansert, litt lavkarbo brød, middag med grønnsaker og kjøtt/fisk og "noe" til kvelds. Kveldsen kan variere alt fra litt ost/pålegg, egg, bacon crisp (jepp, du leste riktig), nøtter ol.

I det brødet dere ser bilder av, går det ca. 3 skiver på 100 gram. Spørs litt hvor tynne skivene er, men 3-4 skiver på 100 gram brød. Det vil si at det i den frokosten dere ser bilde av, er det ca. 12-13 gram karbohydrater. Dere på ketose tenker sikkert at det er nesten hele dags rasjonen deres, og det stemmer jo det :-) For meg som har en dagsrasjon på rundt 50 gram, er det slettes ikke ille. Det handler mye om hvordan man lever, jeg trives veldig godt med min grense på karbohydrater. Jeg kan leve med dette for resten av mitt liv, og det er det jeg legger for grunn når jeg skal velge min vei innen lavkarbo. Ketose var ufattelig nyttig for meg når jeg startet, med all min overvekt. Jeg tror ikke det var på grunn av at vekten gikk fortere ned nødvendigvis, for min del hadde det mest med at det føltes enklest. Da matlysten ikke er så stor for meg på ketose, at apetitten min blir veldig svekket. Jeg var mye kvalm osv. Til daglig har jeg ikke lyst til å leve med en evig kvalme, det passer meg dårlig. Dessuten har jeg funnet ut at jeg går minst like fort ned på denne måten, som med ketose. Spesielt nå etter at jeg allerede har gått ned så mye, vet det er flere som opplever det også. Dette er mine personlige erfaringer, andre erfarer sikkert annerledes igjen. Derfor er det så viktig å bli kjent med egen kropp, og ikke følge hva alle andre gjør i forhold til sin kropp. Det sier seg selv at det kan bli ganske feil, om du stoler blindt på andres kropper :-) Ta deg litt tid til å få innsikt over hva din egen kropp trives med, det kommer du lengst med. Prøv mat du ser andre spiser, for all del. Det er viktig å hente inspirasjon, det trenger vi alle. Men det du må gjøre når du prøver ny mat, er å føle etter hvordan kroppen din tar det. Klarer du å sette av tid til å tenke over det, kommer du langt.

Det du skal kjenne etter er jo om kroppen din føles i balanse etter at du har spist, at du ikke blir sugen på noe søtt like etter måltidet. At du holder deg god å mett over tid, at du ikke stadig er småsulten. Når du finner maten som skaper balanse i din kropp, da er du på riktig sti. Litt prøving og feiling må du regne med, men det er verdt det. For min del savner jeg aldeles ikke det å kjempe mot sulten i alle døgnets timer, om jeg kan slippe det ved å spise mat som passer meg. Ja, da er det gull verdt og noe jeg akter å gjøre!

Ingen kommentarer

Izayoi

19.08.2014 kl.15:10

Jeg er litt nysgjerrig, tenker du kalorier i det hele tatt, eller kun karber?

jeg må nemlig passe på mengden kalorier også, ikke bare karbohydratene, ellers går jeg opp i vekt igjen :)

Lavkarbotips

19.08.2014 kl.15:25

Izayoi: Jo, jeg tenker litt kalorier også. Men teller egentlig ikke nå. Jeg begynte å telle en periode jeg ikke kom noen vei, passet veldig på en periode da. Da løsnet det, og nå tar jeg det på øyemål egentlig. Passer også på at jeg ikke spiser om jeg ikke er sulten... massevis av kremfløte i kaffen tidligere var nok den største synderen for at jeg ikke gikk ned i vekt. Kuttet den ut mer eller mindre, etter det løsnet det mere :-)

Skriv en ny kommentar

Lavkarbotips

Lavkarbotips

31, Ørsta

Jeg er en jente, som er forlovet med verdens nydeligste mann. Skal blogge hovedsaklig om det å leve en lavkarbo livsstil. Målet er å bygge opp en god blogg, med gode lavkarbo tips, og ikke minst mange oppskrifter.Jeg har mistet over 50 kilo ved å legge om livsstilen min, helt uten slankeoperasjon. Å blogge om lavkarbo vil gi god inspirasjon for meg selv, og forhåpentligvis også for andre. Jeg er ingen direkte spesialist, men deler mine egne personlige erfaringer. Det kan godt dukke opp noen innlegg i ny og ne om helt andre ting også:-)Håper du finner noe du får nytte av. Spørsmål til meg, eller sponsor henvendelse? Jeg kan kontaktes på lavkarboforlivet@live.no

alleoppskrifter.no

Kategorier

Arkiv

hits